Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Procedurile de lucru în „SVIS-Nord” puse la punct

Atelier 1.1.jpgÎn cadrul noului proiect recent lansat „SVIS-Nord”, au avut loc 2 ateliere importante.

În primul, au fost formați trei pedagogi sociali care vor activa în cadrul Locuinței sociale asistate.

Diana Hlopețchi-Preașca, asistent social al echipei multidisciplinare, facilitatorul acestui atelier, a avut drept obiectiv dezvoltarea capacităților de lucru a pedagogilor sociali pentru oferirea serviciilor de integrare socială și profesională a tinerilor ieșiți din sistemul de protecție și a tinerilor social-vulnerabili din nordul Moldovei.

Facilitatorul i-a familiarizat pe noii angajați cu rolul echipei multidisciplinare în asistenta tinerilor, responsabilitățile pedagogului social, politicile interne ale AO „DEMOS”, Codul de conduită etică și profesională. Printre principalele subiecte abordate au fost: Regulamentul intern al Locuinței sociale asistate, instrucțiuni de securitate și protecție în câmpul muncii, forme de organizare a activităților cu tinerii, metode și tehnici în dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, proceduri de lucru ale pedagogilor sociali.

 

Atelier 1.jpg

Pedagogii sociali vor activa în 3 ture, astfel ca tinerii să beneficieze pe tot parcursul perioadei de găzduire în Locuința socială asistată de asistență, protecție și sprijin.

Un alt atelier a fost dedicat colaborării cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei din 5 raioane de nord ale Moldovei: Edineț, Briceni, Ocnița, Dondușeni, Rîșcani.

20190312_125824

Cei 19 participanți – specialiști ai Direcțiilor de Asistență Socială și Protecție a Familiei s-au familiarizat cu istoricul și experiența echipei „DEMOS”, au făcut turul centrului „Alternativa” pentru a vedea Locuința socială asistată și condițiile în care vor fi găzduiți beneficiarii. 

Subiectele-cheie ale atelierului s-au axat pe elaborarea și discutarea procedurilor de referire a tinerilor cu vârsta de până la 18 ani și celor de peste 18 ani, pentru oferirea serviciilor de integrare socială și profesională.   

În rezultatul exercițiilor practice, a fost elaborat un set de proceduri  care va fi pus în aplicare în procesul de referire a potențialilor beneficiari în Serviciu. Procedurile scrise au fost aduse la cunoștința Șefilor Direcțiilor de Asistență Socială și Protecție a Familiei.

20190312_115330.jpg

Proiectul ”Integrare socială și profesională a tinerilor ieșiți din sistemul de protecție și a tinerilor social-vulnerabili din nordul Moldovei” (SVIS-Nord) este implementat în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Primăria Municipiului Edineț, în perioada februarie 2019-ianuarie 2020, din sursele unui donator privat european.

 

 

18/03/2019 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu