Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Despre noi

Profilul Asociaţiei Obşteşti „DEMOS”

Public Association  „DEMOS” profile

Asociaţia Obştească „DEMOS” îşi începe activitatea ca Organizaţie Obştească de nivel local la 21-09-2001. După reînregistrarea din 21.07.2008 primește statutul juridic de Asociaţie Obştească.

Astăzi, asociația are o activitate cu acoperire națională, dezvoltând parteneriate cu alte ONG-uri și diseminând bune practici în domeniile de expertiză.

Suntem o echipă stabilă, cu o componență constantă de peste 15 ani. Deoarece avem sinergii  puternice la nivel de persoane și profesioniști, împărtășim aceleași valori și aspirații în activitate și în viața de zi cu zi. Ne completăm reciproc, ne delegăm responsabilități și ne ajutăm la nevoie, luăm decizii în echipă, pentru a ne aduce sarcinile la rezultatele așteptate.

Ne caracterizează mobilitatea și flexibilitatea la schimbare, răspuns promt la provocări, depășirea sau eliminarea barierelor, prin comunicare asertivă, relații umane puternice.

Suntem deschiși pentru schimbare și învățare continuă prin muncă.

Deși mai avem de învățat, dar și alții au ce învăța de la noi, din lecții și experiențe profesionale și personale acumulate de-a lungul anilor.

Liliana Samcov, fondator și coordonator

Aspecte statutare, principii și valori

„DEMOS” este o organizație necomercială și apolitică.

Asociația este creată pentru o perioadă nelimitată și acționează la nivel local, regional, național.

Asociația are statut de persoană juridică, dispune de conturi bancare, ștampilă, foi cu antet.

Asociația este în drept să creeze filiale, departamente, entități economice, în scopuri statutare.

Asociația colaborează cu APL și APC, cu instituții de stat, cu OSC ale Republicii Moldova în scopul realizării obiectivelor statutare, a politicilor publice naționale și locale.

Asociația inițiază și dezvoltă colaborări și parteneriate cu OSC de peste hotare, în scopul realizării politicilor regionale, transnaționale și globale.

Asociația obștească „DEMOS” deține o experiență de peste 20 ani în implementarea politicilor publice la nivel local, regional și național. Deține expertiză în domeniile Educație, Social, Tineret. Un loc aparte în activitatea Asociației îl au intervențiile în domeniile: Dezvoltare comunitară, Schimbări climatice.

Principii

Egalitatea și nediscriminarea: prevenirea și combaterea tuturor formelor de discriminare,  inclusiv a discriminării bazate pe vârstă, promovarea egalității de gen, a șanselor egale.

Incluziunea: integrare educațională, socială și profesională a tinerilor, femeilor și altor grupuri de beneficiari, în special ale celor cu oportunități reduse.

Participarea: copiii, tinerii, femeile sunt implicați și participă în planificarea, dezvoltarea, punerea în aplicare a acțiunilor asociației, dar și ale celor de dezvoltare locală.

Transparența: transparența operaționala și financiară în activitatea asociației asigură accesul beneficiarilor și tuturor persoanelor interesate la rapoartele aprobate.

Vizibilitatea: asociația asigură o vizibilitate maximă a activității sale pentru publicul larg, prin diverse canale de comunicare accesibile.

Reziliența: asociația  promovează și aplică metode de adaptare la schimbări climatice, legate de crize, inclusiv pandemice, atât la nivel organizațional, cât și la nivel uman: pentru angajați, membri, beneficiari.

Valori

Dragostea pentru oameni: cea mai importantă chemare este de a prețui și de a purta de grijă oamenilor, din dragoste necondiționată.

Integritate: consecvența, onestitatea, corectitudinea și transparența stau la baza acțiunilor noastre.

Excelență: tindem spre cele mai înalte standarde profesionale.

Familie: prețuim echilibrul dintre familie, dezvoltarea personală și cea profesională;

Egalitate de șanse: contribuim la participarea deplină în viața publică a fiecărui beneficiar.

Misiunea asociaţiei: Dezvoltarea abilităţilor de viață şi a competenţelor socio-economice ale copiilor, tinerilor şi femeilor pentru o comunitate prosperă.

Scopuri:

  1. Dezvoltarea socio-economică a comunităţii raionului Edineţ.

  2. Crearea condiţiilor de viaţă şi dezvoltare a tinerilor din regiunea de nord a Republicii Moldova şi integrarea/reintegrarea lor socială.

 Structura Asociaţiei:

  • Adunarea Generală;

  • Consiliul de Administrare;

  • Cenzorul.

Organul suprem este Adunarea Generală.

În perioada dintre Adunările Generale, activitatea Asociaţiei este dirijată de către Consiliul de Administraţie. Controlul activităţii asociației este realizat de către Cenzor.

Domenii prioritare de activitate:

  • Social,

  • Educaţie,

  • Dezvoltare comunitară.

Grupul ţintă:

  • Copii şi tineri vulnerabili (din sistemul de protecție, din familiile social-vulnerabile, în situație de risc),

  • Copii şi tineri din instituţii preuniversitare,

  • Femei (mame tinere, tinere antreprenoare, victime a traficului de fiinţe umane şi a violenţei în familie),

  • Familii tinere,

  • Părinţi solitari cu copii minori la întreţinere,

  • Instituții școlare,

  • ONG-uri.

AO_Demos_profil_organizational (Romanian version)

PA_Demos_profile_2019 (English version)

Общественная_ассоциация_«ДЕМОС» (Russian version)

Extract from the State Register of legal entitiesCopy of registration certificate_DEMOS

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu