Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

SUSȚINEM TINERII ÎN ACTIVITĂȚI DE SUBZISTENȚĂ, ACASĂ!

2Nu toți suntem academicieni, antreprenori, antrenori. Deoarece Dumnezeu ne-a creat diferiți. Iar prin diversitate lumea această e mai plină și mai frumoasă!

De ce nu ne-am îndeletnici, cu toții ne dorim o activitate care să ne aducă satisfacție, inclusiv financiară.

Și-o dorește și Lilian, prototipul acestei istorii.

Sătean din nordul Moldovei, cu 4 copii acasă, unul după altul, și cu nici o șansă de angajare legală, Lilian își câștiga bucata de pâine, lucrând cu ziua la oamenii. De mult timp, își pusese în gând împreună cu nevasta sa să cumpere o vacuță, care să le asigure hrana de bază. Dincolo de asta, le-ar mai și aduce un venit. Dar cu banii câștigați din munca de zilieri, tinerii părinți abia de reușeau să acopere cheltuielile zilnice. Iar prețul pentru o vacă mulgătoare era pentru familia lor tot mai greu de adunat.

Lilian a aflat despre sprijinul pe care îl oferă tinerilor asociația „DEMOS”, de la un consătean, și el beneficiar în programele sociale anterioare ale asociației. Cu o speranță mare, că în sfârșit, ar putea să-și vadă visul realizat, a solicitat servicii în cadrul programului „SVIS – Nord” („Servicii de integrare socio-profesională a tinerilor ieșiți din sistemul de protecție și a tinerilor social-vulnerabili din nordul Moldovei”). La „DEMOS”, învățat și îndrumat de specialiști, a elaborat pentru prima dată în viață un plan de afacere pentru producerea și realizarea produselor lactate. Noi l-am ajutat să-și cumpere văcuța, iar Lilian a depus muncă și timp ca să-și vadă visul împlinit.

Astăzi, Lilian și familia lui, au o ocupație care le aduce și satisfacție și venit în gospodărie.

Săptămânal, sâmbăta, tinerii părinți vin la piața din sat și realizează propriile produse lactate, care sunt așteptate și apreciate de localnici. „Un produs bio e mult mai bun decât unul de magazin”, zice Lilian, surâzând. Suntem de aceeași părere. De aceea susținem tinerii din localități rurale în activități de subzistență care îi mențin acasă, lângă copii și părinți.

Acest sprijin a fot posibil grație unui donator privat european care ne-a susținut proiectele sociale timp de 8 ani.

13/05/2022 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: