Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Servici de urgență pentru refugiații din Ukraina

d0b8d0b7d0bed0b1d180d0b0d0b6d0b5d0bdd0b8d0b5_viber_2022-05-27_16-13-16-703De la 24 februarie 2022, Asociația Obștească „DEMOS” prestează persoanelor care au părăsit Ukraina servicii complexe, contribuind la gestionarea crizei refugiaților.

În Centrul de servicii pentru refugiați, în ultimile 2 luni, au fost asistate 656 persoane, dintre care 119 persoane cazate în centru și 534 persoane în regim de zi.

Persoanele cazate în cele 6 dormitoare din centru au fost asigurate integral cu condiții pentru trai „ca acasă”, alimentare de 3 ori pe zi, produse de igienă personală și a locuinței, vestimentație etc.

În regim de zi, au fost asistați 534 refugiați care locuiesc în raionul Edineț. Toate persoanele au primit servicii de informare și asistență umanitară (produse alimentare și kituri igienice), cu suportul partenerilor locali și a donatorilor externi.

199 familii au beneficiat de asistență psihologică, 179 familii – de asistență socială, iar 191 familii – de consultații și asistență juridică.

De la deschiderea ludotecii, 99 copii din familiile refugiaților și din comunitate au beneficiat de activităi de dezvoltare, socializare și timp liber.

În total, de la declanșarea războiului, echipa „DEMOS”, a asistat peste 1000 refugiați.

Mulțumim tuturor partenerilor și dontorilor care contribuie la gestionarea crizei refugiaților, asigurându-ne cu cele necesare pentru o asistență de calitate!

Această prezentare necesită JavaScript.

Caritas Österreich Global Fund for Children Soroptimist international #MisiuneFărăFrontieredinMoldova, #CatolicRelief, AO Areap, APSCF, Misiunea Socială „Diaconia”, Biseriсa Lumina Lumii, Querdenker Agora Genossenschaft für Sozialpsychiatrie, Amici dei Bambini Moldova

17/06/2022 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: