Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

UE//Clădirea liceului conturează un aspect modern, agreabil și eficient energetic

20210420_130950„Clădirea liceului nostru conturează un aspect modern, agreabil și eficient energetic”, o astfel de constatare au făcut membrii GIPP în ultima vizită de monitorizare a lucrărilor de pe șantier, din 20 aprilie. 

La momentul actual, fațada blocului central a L.T. „Pan. Halippa” ne redă toate etapele de reconstrucție: de la aspectul inițial, până la fațadă finisată, cu aplicarea metodelor de eficientă energetică.

Responsabilul tehnic al lucrărilor, Dl Ion Scutaru, a relatat membrilor GIPP despre materialele utilizate în procesul de lucru, metodele aplicate de tratare a lemnului, lucrările din caietul de sarcini înlocuite cu alte lucrări neplanificate, dar necesare pentru o rezistență mai bună, precum și despre lucrările ascunse care s-au produs pe parcurs.

 Membrii GIPP au fost surprinși de aspectul bucovinean al clădirii, în partea ei deja finisată: elementele din lemn natural întunecat și îmbinarea de culori cafeniu închis cu bej conferă clădirii un contrast specific stilului arhitectural din Bucovina.

Lucrările din șantier se planifică a ajunge la etapa de finalizare, în cazul condițiilor meteo favorabile, până la mijlocul lunii mai. Astfel, sfârșitul anului școlar va fi marcat de mai multe realizări remarcabile, printre care și eficientizarea energetică a blocului central al L.T. „Pan. Halippa”.

Această prezentare necesită JavaScript.

AO „DEMOS” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Participarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în procesul de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Pan. Halippa”, orientată spre îmbunătățirea calității serviciilor educaționale” în mun. Edineț, în perioada august 2020 – august 2021, în colaborare cu L.T. „Pan. Halippa” și Consiliul Raional Edineț.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

#ÎmpreunăMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #MLPS, #DezvoltareRegionala, @GIZMoldova, @procore.md, @casmed.moldova, @demos.edinet 

23/04/2021 - Posted by | Ştiri | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu