Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Specialiștii psihologi în continuă creștere profesională

2La 5 aprilie, în cadrul proiectului „Promovarea Învățământului Dual pentru o economie verde”, au demarat training-urile regionale de formare a specialiștilor. La start au fost 2 experți din Agenția de Dezvoltare Rurală Centru, alături de cei 30 participanți – specialiști-psihologi din 14 structuri teritoriale ale Serviciului de Asistență Psihopedagogică și Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică din regiunea Centru.

La  12 aprilie, au fost conectați la training-urile regionale 24 psihologi din regiunea de nord și 16 din regiunea de sud a țării, avându-i ca traineri-consultanți 4 specialiști din Edineț și Căușeni.

Training-urile regionale sunt desfășurate pentru dezvoltarea competențelor profesionale ale specialiștilor din cadrul structurilor teritoriale de asistență psihopedagogică (SAP) și dotarea acestora cu echipamente și instrumente de evaluare necesare în lucrul cu elevii. În cadrul training-urilor, specialiștii din SAP vor spori calificarea profesională pentru a oferi elevilor un acces mai larg și sprijin calificat de consiliere și orientare profesională.

„În total, beneficiază de instruire 72 specialiști psihologi din Moldova, fiind formați de către 6 traineri-consultanți calificați din cele 3 regiuni ale Moldovei. În cadrul acțiunii, participanții se bucură de dotare tehnică (36 laptopuri), softul JVIS și testul RIASEC pentru orientare profesională, precum și de sprijin consultativ, pentru a oferi servicii calificate de consiliere și orientare profesională celor peste 2000 elevi – beneficiari finali din țară”, a reiterat Liliana Samcov, director al AO „DEMOS” și coordonator al acțiunii.

Această activitate este realizată de către Asociația Obștească „DEMOS” în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Rurală Centru, în cadrul acțiunii de sprijin pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și a instituțiilor subordonate în crearea rețelei naționale de servicii de orientare profesională pentru elevi ca parte componentă a proiectului Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”.

12/04/2021 - Posted by | Ştiri | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: