Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

UE-GIZ// Noi experiențe în a 4-a zi a Școlii Interactive.

20201028_101749

Ziua a 4-a a fost chiar deosebită!

La 28.10.2020, voluntarii au fost în vizită de familiarizare la Centrul Municipal de Tineret din Chișinău, unde au făcut cunoștință cu staff-ul, au aflat despre activitatea centrului, mai în temei despre acțiunile de voluntariat și oportunitățile ce le oferă voluntariatul tinerilor. Tinerii noștri au fost impresionați de activitățile organizate în cadrul Centrului.

20201028_094221

Și dacă prima vizită i-a motivat pe tineri să devină și mai activi, atunci familiarizarea cu Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), si anume cu Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică, i-a convins de necesitatea promovării eficienței energetice în comunitate și regiune! Decanul facultății Victor Gropa și profesorii-experți Cristina Efremov, Corina Guțu-Chetrușca, Constantin Borosan și Lucian Grușac au primit cu multă bunăvoință și căldură grupul nostru. Specialiștii au împărtășit cu participanții rezultatele încercărilor de laborator ale studenților și colaboratorilor în eficientizarea energetică, sisteme eficiente de energie și energiei verzi.

VizitaEleviEdinet2020a

„Aceste noi cunoștințe și impresii ne-au sporit dorința de participare în viața comunității, prin promovarea măsurilor de eficiență energetică, astfel ca toți locuitorii să le aplice la sine acasă!” (Daniela, voluntară)

VizitaEleviEdinet2020-1030x773

„Făcând economie de energie ne asigurăm un mediu de viață mai curat!” (Marius, voluntar)

La final de întâlnire, voluntarii au primit pachete dulci oferite de Centrul Didactico-Metodic și de Producție al UTM.

AO „DEMOS” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Participarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în procesul de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Pan. Halippa”, orientată spre îmbunătățirea calității serviciilor educaționale” în mun. Edineț, în perioada august 2020 – august 2021, în colaborare cu L.T. „Pan. Halippa” și Consiliul Raional Edineț.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

Gabriela Orac, specialist în comunicare

 

29/10/2020 - Posted by | Ştiri | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: