Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

UE-GIZ// Tinerii au exersat PARTICIPAREA

20201026_154552-1Cu emoții pozitive am finalizat a II-a zi a Școlii Interactive „Decizii de azi – schimbarea de mâine”.

Voluntarii astăzi au aflat care este rolul și necesitatea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, au făcut cunoștință cu bune practici naționale și europene cu privire la participarea tinerilor.

Participanții s-au cunoscut cu metode și tehnici de comunicare și cooperare cu guvernarea locală, pentru accesul și participarea tinerilor în procesul decizional.

Totodată, elevii au abordat din punctul său de vedere un șir de probleme și necesități ale LT „Pan. Halippa” și au identificat soluții pentru depășirea acestora.

Astfel, pe subiecte vii și bine cunoscute de ei, tinerii au exersat tehnici și metode de participare în viața liceului din care fac parte.

 

AO „DEMOS” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Participarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în procesul de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Pan. Halippa”, orientată spre îmbunătățirea calității serviciilor educaționale” în mun. Edineț, în perioada august 2020 – august 2021, în colaborare cu L.T. „Pan. Halippa” și Consiliul Raional Edineț.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

 

Gabriela Orac, specialist în comunicare

26/10/2020 - Posted by | Ştiri | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: