Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

UE-GIZ// Grupul de Inițiativă a Părinților și Profesorilor (GIPP) a dezvoltat competențe sociale și civice aplicabile în procesul de planificare și monitorizare a lucrărilor de eficiență energetică a infrastructurii publice.

1_GIPPÎn acest weekend, membrii GIPP au participat la trainingul de formare și dezvoltare a competențelor sociale și civice pentru participare în procesul decizional.

În 2 zile productive de training, una „față în față” și alta în format online, membrii GIPP au învățat: ce este participarea și care sunt etapele ei, s-au familiarizat cu bune practici naționale, au conștientizat necesitatea participării pentru realizarea schimbărilor sociale.

2_GIPP

Expertul în Eficiență Energetică, Dl Grigore Musteață, a informat GIPP despre aspectele legislative ale Republicii Moldova cu privire la Eficienţa Energetică, Managementul Energetic și impactul acestuia asupra calității vieții. Grupul s-a familiarizat cu metode de producere și utilizare a energiei regenerabile, a analizat avantajele acestora.

3_GIPP

Membrii GIPP cunosc metode și tehnici de comunicare și cooperare, lobby și advocacy cu APL privind accesul cetățenilor la procesul de luare a deciziilor.

4_GIPP

Părinți și profesori au lucrat cot la cot în identificarea problemelor cu care se confruntă astăzi LT „Pan. Halippa”, au analizat aceste probleme și le-au prioritizat, formând astfel o bază de dezvoltare a unor obiective de advocacy relevante pentru eficientizarea instituției.

5_GIPP

Informația asimilată în cadrul trainingului va fi diseminată către alți părinți, vecini, rude, prieteni, astfel fiind asigurat efectul multiplicator al activității.

GIPP este un promotor al participării cetățenești.

Fii și tu parte a SCHIMBĂRII!

subsol_ee_ue-giz

Gabriela Orac, specialist în comunicare

19/10/2020 - Posted by | Ştiri | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: