Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Învățământul Dual: mai aproape ca oricând de pedagogi, părinți și elevi

5Învățământul Dual astăzi este mai aproape ca oricând de pedagogii, părinții și elevii din 161 instituții școlare din nordul țării. Aceasta se datorează efortului unei echipe de oameni care nu sunt indiferenți de viitorul elevilor de azi și a Moldovei de mâine.

La Campania de promovare a Învățământului Dual „Promo Dual VET” au aderat organizații ale societății civile, dar și specialiști din Direcțiile Educație, din 11 raioane de nord.

Promotorii Învățământului Dual au realizat un număr impunător de sesiuni de informare a managerilor școlari, cadrelor didactice, părinților și elevilor claselor a VIII-XII-a. În cadrul acestora, au familiarizat participanții cu specificul Învățământului profesional tehnic prin Învățământ Dual și măsurile întreprinse la nivel de țară pentru dezvoltarea acestui sistem educațional al viitorului. Deși toate sesiunile de informare au fost realizate la distanță, prin diferite canale și platforme de comunicare, specialiștii implicați în Campanie au avut oportunitatea de a fi cât mai aproape de părinți și elevi, cu intermedierea specialiștilor din Direcțiile Educație, a managerilor școlari și al diriginților. Până la momentul actual, au fost realizate 537 sesiuni de informare,  în care au participat 5116 părinți și 5698 elevi. În unele raioane activitățile mai continuă.

Elevii și părinții au adresat numeroase întrebări de clarificare, uneori  provocatoare, pentru a înțelege mai bine diferențele între învățământul dual și sistemul clasic de formare profesională, avantajele pentru elevi, părinți și economia țării.

Sesiuni informare elevi parinți

S.info Dn cl 9 _13S.info RS Alunis628

A fi elev cu beneficii multiple și condiții bune de studii, dar totodată ucenic cu salariu parțial, care uneori depășește salariul părinților, cu o experiență de muncă de producție acumulată chiar din primul an de studii, cu avantaje la trecerea în următoarea treaptă educațională sau cu un loc de muncă deja asigurat –  oare nu sunt niște atu-uri puternice în favoarea Învățământului Dual?

Discuțiile cu părinții, elevii și cadrele didactice au fost urmate de  postări și distribuiri de materiale grafice pe înțelesul tuturor, filmulețe și mesaje pozitive, care au ajutat participanții în luarea unei decizii clare privind cariera profesională.

Avem toată încrederea că în „Admiterea – 2020” mai mulți abiturienți vor pleda pentru instruirea prin Învățământ Dual, regăsindu-se în acest sistem modern de formare profesională.

 

Logo_Campania


Această activitate este realizată în cadrul  proiectului  „Promovarea  Învățământului  Profesional  Tehnic  pentru  o Economie Verde”  implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit – GIZ) în cadrul cooperării germane și co-finanțat de Agenția de Cooperare și Dezvoltare a Elveției (SDC).

Logo_NOU_GIZ

29/04/2020 - Posted by | Ştiri | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: