Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Campania de promovare a Învățământului Dual ia amploare în regiunea de nord

20200310_11540920 specialiști ai Direcțiilor Educație din regiunea de nord au aderat astăzi la Campania de promovare a Învățământului Dual „Promo Dual VET”.

Întruniți într-un atelier de lucru regional, la Edineț, specialiștii au avut oportunitatea de a se revedea și a face schimb de informații și experiențe atât profesionale, cât și personale. Mai mult ca atât, în rezultatul atelierului, pedagogii și-au sporit gradul de informare privind politicile naționale, specificul Învățământului Profesional Tehnic și a Învățământului Dual, au aflat cine sunt partenerii în implementarea programelor duale și care sunt avantajele sistemului de Învățământ Dual pentru elevi, părinți și economia țării.

Întrebările-cheie din cadrul atelierului au fost: Cum să promovăm Învățământul Dual în școală? Cum să aducem elevilor și părinților informația despre Învățământul Dual imparțial, clar și atractiv? Ce tehnici și metode să aplicăm în lucrul la clasă, cu elevii și părinții, astfel ca activitățile să fie interactive și eficiente?

Răspunsul a fost generat de participanți: Nici Unul Dintre Noi Nu Poate Face Singur Câte Putem Face Toți Împreună, Pentru Informarea Elevilor și Promovarea Învățământului Dual În Școală.

Experții Viorica Orac și Diana Ikim au propus o metodologie de lucru cu grupurile țintă: pedagogi, elevi, părinți, care a fost definitivată în mod participativ, în cadrul atelierului. Astfel, activitatea s-a rezultat cu un ghid metodologic, pe care specialiștii din Direcțiile Educație urmează să-l aplice în lucrul cu cadrele didactice, la nivel de raion.

„Metodele interactive prezentate de experți sunt bine gândite și absolut aplicabile în lucrul cu elevii și părinții. Sunt binevenite exerciții de cunoaștere a specialităților din sistemul Învățământului Dual, de simulare a contactului între elev-ucenic și agentul economic”, și-a împărtășit impresiile unul dintre participanții la atelier.

În scurt timp, elevi și părinți din peste 160 instituții școlare din nordul țării vor poseda cea mai amplă informație despre Învățământului Profesional Tehnic prin sistemul Învățământului Dual. Cine zice că tinerii din țara noastră au oportunități reduse de integrare pe piața muncii? Învățământul dual este o bună alternativă învățământului profesional tehnic clasic, oferind tinerilor șansa de a învăța și a lucra concomitent.

A deveni mai independent din punct de vedere financiar chiar după banca școlii?  REAL!

10/03/2020 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: