Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Cea mai mare bucurie pentru un prestator de servicii sociale este satisfacția beneficiarilor!

24La 13 februarie 2020, echipa Asociației Obștești „DEMOS” a făcut o totalizare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului „Servicii de integrare socială și profesională a tinerilor ieșiți din sistemul de protecție și a tinerilor social-vulnerabili din nordul Moldovei”.

În eveniment au participat peste 40 de parteneri, beneficiari și susținători ai serviciilor sociale din 5 raioane de nord și mun. Bălți.

Activitatea a demarat cu expoziția interactivă a tinerilor beneficiari ai proiectului: antreprenori, angajați, elevi ai ȘP Cupcini. În expoziție, beneficiarii au demonstrat procesul de realizare a serviciilor de frumusețe, arta culinară, piese vestimentare inedite și creații de artă plastică.

Prezentările și discursurile din eveniment au reflectat rezultatele obținute de echipa „DEMOS”, în 13 luni de realizare a proiectului. O valoare remarcată de toți participanții a fost colaborarea eficientă cu partenerii din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Rîşcani, Donduşeni, mun. Bălți: Primării, Direcții Asistență Socială și Protecția Familiei, Direcții de Ocupare a Forței de Muncă, Birouri de probațiune, Instituții de formare profesională de stat și private, CSPT „Salve” (Edineț).

 

 Principalul rezultat obținut în această perioadă de proiect este integrarea socială și profesională a 42 de tineri vulnerabili cu vârsta de 16-30 ani, din regiunea de nord, dintre care 7 sunt tineri ieșiți din sistemul de protecție, iar 35 tineri provin din familii social-vulnerabile.

„Tinerii s-au bucurat de o abordare holistică a necesităților sale pentru integrare socială și profesională. Aceasta se bazează pe un spectru larg de servicii oferite de echipa multidisciplinară a AO „DEMOS” care răspund intereselor și nevoilor tinerilor aflați în dificultate, în momentul când pășesc în viața independent.” (Liliana Samcov, director AO „DEMOS”)

„Este apreciabil faptul că 26 tineri au devenit activi pe piața muncii și contribuie atât la bugetul familiilor sale, cât și la bugetele locale. În acest fel, un grup de tineri harnici și dornici de schimbări spre mai bine învață și muncesc la sine acasă.” (Diana Hlopețchi-Preașca, asistent social)

„Asistența complexă pe care am primit-o la „DEMOS”, inclusiv găzduire în Locuința socială asistată, m-a ajutat să depășesc situația dificlă în care mă aflam și m-a lansat într-o nouă etapă de viață, în care mă simt independentă și importantă,” (Irina Moraru, beneficiară din r-l Edineț)

„Echipa „Demos” mi-a oferit șansa de a mă realiza pe deplin în plan profesional. Astăzi contribui la educația și formarea noilor discipoli ai asociației. Astfel, se asigură legătura între generații și continuitatea bunelor tradiții de servicii pentru tineri.” (Livia Poiată, maistru, ȘP Cupcini)

„Satisfacția beneficiarilor este cel mai elocvent indicator al succesului! Ea aduce echipei „DEMOS” bucurie și încredere că munca pe care o depunem este pentru binele oamenilor și al societății.” (Viorica Orac, psiholog)

Serviciile sociale „Locuința socială asistată” și „Serviciul integrare socio-profesională” adresate tinerilor care părăsesc sistemul de protecție și tinerilor social-vulnerabili din nordul Moldovei continuă să fie prestate de către echipa „DEMOS”, din sursele unui donator european.

Pentru mai multe informații, apelați 0246 24018; 069681100

14/02/2020 - Posted by | Ştiri | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: