Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Un migrant informat este protejat

20191218_110626Un astfel de motto a purtat sesiunea de informare a muncitorilor migranți reveniți de peste hotarele țării.

Reintegrarea în comunitate, fie în perioada așteptării plecării repetate, fie pentru  includere pe piața muncii, este totdeauna dificilă. Este momentul când muncitorul migrant revenit acasă are nevoie de sprijinul atât al familiei, cât și a serviciilor specializate din comunitate. În această perioadă, cineva își ia o pauză, alții caută soluții de angajare, solicitând asistența Direcțiilor de Ocupare a Forței de Muncă (DOFM) și a prestatorilor privați de servicii. Serviciul Integrare Socio-Profesională oferit de Asociația Obștească „DEMOS” vine în sprijinul diferitor grupuri de tineri vulnerabili, inclusiv a migranților, astfel creând sinergii cu diverse institiuții publice și private, pentru un ajutor mai complex și mai eficient solicitanților de servicii.

Iată și acest grup de tineri migranți, la solicitarea DOFM  Edineț, a făcut cunoștință cu echipa noastră, beneficiind chiar în ajunul sărbătorilor de iarnă de o activitate interactivă, bazată pe informare, stimularea suportului reciproc, cunoașterea modaltăților de angajare peste hotare. Tinerii, deși, la început timizi, treptat au găsit subiecte și situații comune de viață în migrație, împărtășind din experiența muncii și a traiului peste hotare. Specialiștii din echipa „DEMOS”,  le-au oferit informații veridice și alternative sigure de migrație în căutarea unui loc de muncă legal. Iar concluzia întâlnirii: informat înseamnă protejat, le va rămâne acestor tineri în memorie, împreună cu căldura și deschiderea cu care au fost întâlniți la sediul nostru.

Această prezentare necesită JavaScript.

Activitatea a fost realizată  în parteneriat de către echipa „DEMOS”, la solicitarea Direcției de Ocupare a Forței de Muncă Edineț. Astfel continuă  buna tradiție de colaborare cu institiuțiile publice, în vederea informării și asistenței diferitor grupuri de persoane tinere aflate în situații dificile de viață. Datorită resurselor valoroase pe care le deține Asociația Obștească „DEMOS”, APL și alte instituții publice, solicită din ce în ce mai mult realizarea unor activități în comun.

19/12/2019 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: