Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Viața mea a prins culoare!

6Ghidarea în carieră și abilitarea tinerilor NEET pentru piața muncii este una dintre direcțiile de activitate a echipei „Demos”.

În cadrul proiectului „SVIS-NORD”, am reușit să facilităm integrarea școlară a 6 tineri  în 4 instituții de învățământ vocațional – tehnic din orașul Cupcini și municipiul Bălți. În cadrul proiectului, tinerii au beneficiat de servicii de ghidare în carieră, cu aplicarea TIC, prin care au fost asistați în evaluarea capacităților, a aptitudinilor, a intereselor profesionale etc.  În cadrul intervențiilor individuale, specialistul psiholog a analizat cu fiecare tânăr profilul psihologic și vocațional, împreună au stabilit traseul de orientare și integrare școlară. De asemenea, fiecare dintre acești 6 tineri au beneficiat de un suport financiar în valoare de cca 3000 lei pentru rechizite, cămin și haine speciale.  Astăzi acești tineri însușesc meserii de bucătar, cofetar, lăcătuș auto, învățător. Ei sunt foarte satisfăcuți pentru că învață să facă ceea ce le place și deja se văd specialiști ai zilei de mâine.

 

Un fapt îmbucurător este și participarea unora dintre beneficiarii noștri la concursul de burse pentru formare profesională, organizat anual de Fundația Orange Moldova. Astfel, Mirela Fîntînă a devenit una dintre cei 80 finaliști, primind din partea Fundației o bursă în valoare de 12 000 lei. Această bursă o va ajuta să-și continuie în mod consecvent studiile profesionale, să formeze competențe și abilități practice pentru a deveni un bun profesionist.

9

Mirela Fîntînă, studentă, anul I: „Nici nu vreau să mă gândesc, ce avea să fie dacă nu mergeam la studii! Viața mea a prins culoare, mă simt importantă, activă, capabilă să fac mult mai mult decât credeam anterior. Sunt studentă datorită specialiștilor de la „DEMOS”, care la timpul potrivit m-au încurajat și m-au susținut. Iar bursa Fundației Orange Moldova îmi oferă oportunități de dezvoltare și creștere profesională.”

Asistența oferită beneficiarilor, inclusiv suportul financiar, sunt  investiții valoroase în dezvoltarea și formarea lor profesională pentru ca tinerii să aibă un viitor profesional mai bun la sine acasă.

……………………………………………………

Proiectul „Socio-Vocational Integration of Youth from Protection System and Socially Vulnerable Youth from Northern Region of Moldova (SVIS-Nord)” este implementat de Asociația Obștească „DEMOS”, în perioada februarie 2019-ianuarie 2020, din sursele unui donator european.

04/12/2019 - Posted by | Ştiri | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: