Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Tinerii din nordul țării urmează traseul către profesia de vis

1Ghidarea în carieră este una dintre activitățile proiectului „Servicii de integrare socială și profesională a tinerilor ieșiți din sistemul de protecție și a tinerilor social-vulnerabili din nordul Moldovei (SVIS-Nord).

În cadrul acestui proiect, 24 tineri social-vunerabili beneficiază de formare profesională de scurtă durată la 10 specialități: contabil (Contabilitate 1C), TIC în educație preșcolară, metodici speciale în pedagogia și psihologia preșcolară, artist-păpușar (producător creativ al păpușilor teatrale), bucătar, frizer, coafor, specialist în manichiură-pedichiură și extensia unghiilor, cusătoreasă, croitor.

Cursurile sunt furnizate de către prestatori acreditați din țară și sunt organizate atât în săli de studiu, cât și online. Tinerii sunt asistați prin consiliere, intermediere pentru formare profesională, contract și bursă.

În opinia tinerilor, participarea în acest proiect este o etapă importantă în realizarea visului profesional.

Tatiana, 27 ani, croitor: „Cursurile de croitor sunt realizarea mea cea mai mare! Îmi place ceea ce fac, ce învăț, vreau în continuare să creez piese vestimentare care să bucure clientul și… ochiul”.

Anastasia, 18 ani, frizer: „Sunt fericită că am posibilitatea să urmez cursul de frizer. Astfel mi-am urmat visul mult dorit”.

Iacob, 19 ani, artist-păpușar: Îmi place arta și frumosul! Când am spus acasă că vreau să studiez cursul de artist- păpușar și să produc păpuși pentru teatru, nu m-au crezut. Mulțumesc specialiștilor că m-au susținut în realizarea visului meu. Îmi place mult ceea ce învăț, în fiecare zi văd mici rezultate și deja îmi fac planuri mărețe. Vreau ca păpușile confecționate de mine să le realizez în toată Moldova și de ce nu – și peste hotarele ei!”

Marina, 19 ani, manichiuristă: „Cu ajutorul proiectului, am absolvit cursuri acreditate de manichiură, pedichiură și extensia unghiilor. Cu diploma obținută am posibilitatea să mă angajez legal pe această specialitate. În meseria aceasta combin grija față de femei cu plăcerea de ale crea momente de fericire!”

Pe lângă satisfacția profesională, unii tineri deja simt și efectele financiare ale meseriei pe care o profesează. Iar noi, specialiștii, ne bucurăm de bunăstarea lor psiho-educațională și economică și constatăm că viața lor avansează spre bine.

Această prezentare necesită JavaScript.

Proiectul „Servicii de integrare socială și profesională a tinerilor ieșiți din sistemul de protecție și a tinerilor social-vulnerabili din nordul Moldovei (SVIS-Nord) este implementat de Asociația Obștească „DEMOS”, în perioada februarie 2019 – ianuarie 2020, din sursele unui donator european.

18/10/2019 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: