Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Conferința de totalizare a proiectului “Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS Moldova)

page1

La 31 ianuarie 2019, ora 10.00, în sala de evnimente ”Filarmonica Select” din Chișinău (str. Mitropolit Varlaam 78) va avea loc conferința de totalizare a proiectul “Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS Moldova) implementat de Asociația Obștească ”Demos” în parteneriat cu asociațiile „Amici dei Bambini Moldova” și “Serdte” (Bender). Realizat în perioada octombrie 2016 – februarie 2019,  în 11 raioane și 2 municipii din dreapta și stânga Nistrului, proiectul a avut drept scop consolidarea capacităților rețelei informale de prestatori ai Serviciului Integrare Socio-Profesională pentru a oferi tinerilor defavorizați servicii de calitate, la standarde europene.

Serviciul Integrare Socio-Profesională reprezintă un complex de servicii și activități care vine să sprijine tinerii  dezavantajați cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani în procesul de tranziție la viața independentă. Serviciul pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităților sociale și de autonomie, orientare profesională și integrare socială, susține Liliana Samcov, manager de proiect, A.O. „Demos”.

Pe parcursul celor 28 luni de proiect, partenerii au creat și dezvoltat o rețea informală de prestatori de servicii  în beneficiul tinerilor dezavantajați de pe ambele maluri ale Nistrului. Cele 6 ONG-uri (3 din dreapta și 3 din stânga Nistrului) au contribuit la integrarea socio-profesională a 291 tineri dezavantajați care și-au găsit un rost în viață, acasă, si joacă un rol activ în propriile comunități.

Așa cum serviciul social „Locuința Socială Asistată” constituie o parte importantă a serviciului SVIS, cu implicarea partenerilor de proiect, a exponenților societății civile și în colaborare cu Autoritățile Publice Centrale, a fost elaborat în mod participativ cadrul normativ pentru dezvoltarea și funcționarea acestui serviciu, astfel încât de el să poată beneficia un număr cât mai mare de tineri dezavantajați, pe întreg teritoriul țării.

Într-un final, partenerii de proiect se declară mulțumiți de gradul de sensibilizare a comunității vis-a-vis de necesitatea și importanța Serviciului Integrare Socio-Profesională și colaborarea cu administrația publică de pe ambele maluri ale râului Nistru pentru îmbunătățirea calității vieții tinerilor defavorizați. Totodată,  partenerii speră că, în viitorul apropiat, acest serviciu va fi reglementat și promovat, la nivel național.

Proiectul, cu o durată de 28 luni, a fost implementat de Asociația Obștească ”Demos” în parteneriat cu Asociațiile „Amici dei Bambini Moldova” și „Serdțe” în 11 raioane și 2 municipii din dreapta și stânga Nistrului. Bugetul total al proiectului este de 738.737 Euro, dintre care 590.990 Euro reprezintă suma grantului oferit de Uniunea Europeană în cadrul programului „Consolidarea Măsurilor de Încredere (CBM-IV)”.

page2

29/01/2019 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: