Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

„SVIS-Moldova” – o rețea de profesioniști și organizații care lucrează împreună

2„SVIS-Moldova” este nu doar titlul de lucru al proiectului Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova”. E și numele rețelei informale a prestatorilor de servicii sociale adresate tinerilor vulnerabili de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Ședințele trimestriale ale rețelei sunt un bun prilej de a ne revedea, de a ne informa și a învăța din experiența colegilor, de a aborda soluții de depășire a barierelor și provocărilor cu care ne confruntăm, de a face planuri comune pentru viitor”, mărturisește Părintele Sergiu Aga, Șef al serviciului „SVIS Orhei și Rezina”.

În ultima ședință din cadrul proiectului, realizată la începutul lunii decembrie 2018,  au fost puse în discuție forme și metode de asigurare a durabilității Serviciului Integrare Socio-Profesională. Totodată, au fost prezentate noile proiecte ale membrilor rețelei. Două din 7 OSC membre deja au semnat acorduri de grant pentru proiectele pe care le vor implementa în 2019 și care țin să dezvolte SVIS în regiunea de sud-vest a Moldovei, pe ambele maluri ale Nistrului. Acestea sunt „Asociația Psihologilor Tighina” și Asociația „Serdte” din Bender, care se bucură de sprijinul Fundației Est-Europene.

Alte două OSC sunt în așteptarea veștilor bune cu privire la finanțarea proiectelor depuse în diferite programe.

Unul din subiectele-cheie ale ședinței a fost cel cu referire la pregătirea către conferința finală a proiectului. Participanții au venit cu propuneri privind formatul conferinței, momente-surpriză și subiecte ale discursurilor.

Ședința s-a încununat cu o fotografie de grup care va ilustra publicația finală a proiectului „SVIS- Moldova”.

 

 

antet_format-carte_ro

14/12/2018 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: