Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

În premieră: concursul-defile ”Pedalăm cu stil!”

IMG_2610Știți că e posibil de  pedalat cu stil? Duminică, 12 august, în Grădina Publică  „Vasile Alecsandri”,  edinețenii au avut ocazia să se convingă de aceasta!

10 domnișoare și doamne, pe biciclete, precum și un numeros grup de suporteri, au participat la o manifestație inedită: concursul-defile „Pedalăm cu stil”!

Este o activitate în premieră, în municipiul Edineț, care promovează trecerea de la transportul cu emisii de gaze la un transport ecologic pur și totodată, subliniază frumusețea și eleganța fetelor și femeilor pe bicicletă.

Organizată de Asociația Obștească „DEMOS”, această activitate este parte componentă a Campaniei de conștientizare realizată în cadrul proiectului ”Prin intermediul unui transport durabil către un mediu curat”, implementat de Primăria mun. Edineț, finanțat de Comisia Europeană prin Programul de cooperare Teritorială din cadrul Parteneriatului Estic, Programul de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina.

Manifestația a fost deschisă de către primarul de Edineț Dl Constantin Cojocari care a venit cu un cuvânt de salut. Primarul a reiterat necesitatea promovării transportului ecologic curat, benefic atât pentru fiecare care îl practică, cât și pentru întreaga comunitate.

Participantele la concurs, vestimentate în diverse stiluri: sport, romantic, vintage, baby style etc. au mers pe biciclete într-un defile, de-a lungul Aleii Clasicilor, sub aplauzele spectatorilor și suporterilor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Moderată de către Roxana Radu, activitatea a avut în calitate de asistente un grup de fete-voluntare: Ana-Valentina Strîmbanu, Tatiana Tentiu, Alina Gorobeț.

 

img_2648.jpgLa finalul defileului, cavalcada de cicliste a făcut o promenadă pe strada centrală a Edinețului.  Securitatea acestora la trafic a fost asigurată de către 3 echipe de patrulare a Inspectoratului de Poliție Edineț. Cavalcada a trezit admirația edinețenilor impresionați de splendite fete și femei pe biciclete.

Această prezentare necesită JavaScript.

În încheierea manifestației, coordonatorul proiectului, Dl Vitalie Sorocan a exprimat năzuința echipei de proiect și a primarului ca la anul viitor cel puțin 5% de orășeni vor treace de la mașini cu carburanți la biciclete. După ce s-au făcut totalurile votingului, Dl Constantin Cojocari a înmânat participantelor diplome, cadouri și bonuri nominale bănești pentru achiziție de birotică și rechizite școlare. Toate 10 domnișoare și doamne au beneficiat de fotosesii personalizate de vis!

Această prezentare necesită JavaScript.

Nu e greu să le urmăm frumosul exemplul! Trebuie doar un pic de curaj și dorință de a promova un mod de viață activ pentru un mediu curat și un trai mai bun!

Liliana Samcov, director AO „DEMOS”

12/08/2018 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: