Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Ne împărtășim cu dărnicie din cămara experienței

20180204_140207_11.jpgAcum trei ani în urmă cineva de dincolo de Nistru spunea despre noi cu tentă de superioritate: ”Ce să mai învățăm de la cei din Edineț?” (Evident, fără cunoștință de cauză, de aceea li se iartă.) De atunci am avut multe echipe de specialiști, inclusiv din regiunea transnistreană care au beneficiat de instruirile noastre, consultanță, vizite de familiarizare și de studiu. Ce avem aceea le oferim: experiență, metode eficiente de lucru, sfaturi de la profesioniști și multă-multă deschidere. 

Și zilele trecute am avut în vizită un grup de specialiști din 2 organizații de pe ambele maluri ale Nistrului: Fundația de binefacere „Detstvo Deteam” (trad. Copilărie-copiilor) din Tiraspol și Centrul Multifuncțional ”Asclepio” din Varnița, raionul Anenii Noi.

20180202_103547

Ambele instituții lucrează în vederea integrării sociale a copiilor și tinerilor defavorizați, precum și în abilitarea tinerilor pe piața muncii. În acest domeniu suntem foarte buni, de aceea 4 zile de vizită de studiu chiar ne-au părut puține!

20180203_165720

Trainerii noștri: Viorica Orac (psiholog) și Diana Ikim (jurist) și-au împărtășit cu dărnicie experiența și cunoștințele, astfel ca participanții să iasă din activități înarmați cu de toate pentru a le oferi tinerilor social-vulnerabili tot sprijinul pentru o viață mai bună.

20180204_085824

Atmosfera prietenească a discuțiilor și capacitatea trainerilor de a le trezi tuturor  interesul  pentru o participare activă a favorizat însușirea materiei de studiu, dar și stabilirea unor relații colegiale clade.

20180201_142726

După această vizită de studiu urmează să le oferim colegilor din Varnița și Tiraspol consultanță la distanță și în teritoriu pentru consolidarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților de lucru cu tinerii vulnerabili.

20180204_092647.jpg

Suntem siguri că în curând în aceste două centre sociale tinerii vor primi servicii de calitate și vor fi sprijiniți pentru a deveni mai bine pregătiți pentru viață, mai abilitați pentru obținerea unor venituri stabile și  mai independenți.

20180201_180249.jpg

Vizita de studiu a fost realizată în cadrul proiectului „Crearea unor parteneriate profesionale pentru oferirea suportului social tinerilor din grupurile de risc de pe ambele maluri ale Nistrului”  implementat de Fundația de binefacere „Detstvo Deteam” în cadrul Programului Susținereii Măsurilor de Încredere, realizat de UNDP Moldova din sursele Uniunii Europene.

Disclaimer

01/03/2018 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: