Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Acord de colaborare semnat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale a Familiei

banner.JPGLa 4 iulie,  Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a semnat Acordul de colaborare privind reglementarea Serviciului Integrare Socio-Profesională a tinerilor defavorizați cu Asociația Obștească „Demos” și Asociația „Amici dei Bambini Moldova”, în cadrul proiectului „Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS-Moldova).

Astfel, partenerii acordului pledează pentru implementarea politicilor de asistență socială, de ocupare non-discriminatorie a forței de muncă prin crearea oportunităţilor egale de angajare în câmpul muncii și trai independent a tinerilor defavorizați, precum și corelarea sistemului educaţional cu cerinţele pieţii muncii pentru calificări și competențe mai bune.

În cadrul evenimentului, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a menționat că „Acest Acord de colaborare este unul important și binevenit, deoarece va aduce un plus valoare eforturilor ministerului în procesul de integrare și asigurare a unei tranziții mai rapide a tinerilor de la studii la muncă și pregătirea lor pentru o viață profesională activă. Noi trebuie să oferim tinerilor șanse egale și să le asigurăm un trai bun la noi acasă”.

Managerul de proiect, Liliana Samcov a spus că „Pentru noi fiecare tânăr este parte a familiei noastre mari care se numește SVIS Moldova. De aceea, împreună cu partenerii noștri naționali dar și internaționali lucrăm pentru a oferi siguranța zilei de mâine tinerilor dezavantajați. Scopul nostru este ca acest proiect să aibă o continuitate și apreciem enorm susținerea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei”.

Serviciul integrare socio-profesională reprezintă un complex de servicii și activități care vine să sprijine tinerii dezavantajați cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani din 6 raioane ale țării și toată regiunea Transnistreană, în procesul de tranziție la viața independentă. Astfel, aceștia vor beneficia de asistență psihologică, socială, juridică, educațională, formare profesională și suport la angajarea în câmpul muncii. Totodată, tinerii pot beneficia și de ajutor material pentru necesități de bază, chirie, formare profesională și de abilitare economică pentru dezvoltarea activităților de antreprenoriat.

Menționăm că, Proiectul, cu o durată de 28 luni, este implementat de Asociația Obștească ”Demos” în parteneriat cu Asociațiile „Amici dei Bambini Moldova” și „Serdțe” în 11 raioane și 2 municipii din dreapta și stânga Nistrului.

Proiectul „Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio – profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS Moldova) este implementat în cadrul programului „Sporirea Măsurilor de Încredere” (CBM IV), finanţat de Uniunea Europeană, co-finanțat de către Caritas Viena, Municipalitatea Viena și un donator privat din Europa.

Această prezentare necesită JavaScript.

06/07/2017 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: