Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Reglementarea Serviciului Integrare Socio-Profesională

IMG_1096.JPGJoi, 6 aprilie 2017, a avut loc prima ședinţa tehnică de lucru dintre reprezentanții Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi ai partenerilor de implementare a proiectului “Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS-Moldova): Asociația Obștească ”Demos” și „Amici dei Bambini, Moldova”.

 Subiectele principale ale ședinței s-au axat pe consultarea proiectului Regulamentului de funcționare și Standardele minime de calitate ale Serviciului Integrare Socio-Profesională, precum și pe stabilirea componenței Grupului mixt de lucru privind îmbunătățirea și definitivarea actelor normative necesare bunei funcționări a serviciului.

 În acest context, dna Galina Bujor, Şefa Secţiei politici în servicii sociale din cadrul Direcției politici de asistență socială, a menționat că dezvoltarea serviciilor sociale țin de responsabilitatea autorităților locale de nivelul I și la moment este important să instituționalizăm acest serviciu prin emiterea unui document normativ cu titlu de recomandare. Iar autoritățile Publice Locale vor decide, în dependență de necesitățile locale, preluarea Serviciului Integrare Socio-Profesională.  De asemenea, Dna Bujor a recomandat ca grupul țintă a acestui serviciu să fie extins și să cuprindă nu doar tinerii de 18-34 ani, dar și grupul de vârstă 16-18 ani.

 Proiectul „Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio – profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS Moldova) implementat de A.O. „DEMOS” în parteneriat cu Asociațiile Obștești „Amici dei Bambini” și „Serdțe”, în cadrul programului „Sporirea Măsurilor de Încredere” (CBM IV), finanţat de Uniunea Europeană, co-finanțat de către Caritas Viena, Municipalitatea Viena și un donator privat din Europa.

12/04/2017 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: