Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Acorduri de parteneriat semnate cu două ONG-uri câştigătoare în Concursul de granturi

img_1034Cu suportul Uniunii Europene, mai mulţi tineri defavorizaţi de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de asistenţă psiho-socială, juridică, educaţională, antreprenorială şi abilitare economică în vederea facilitării integrării lor sociale şi profesionale. În acest sens, la data de 15 februarie 2017, la sediul Asociației ”Amici dei Bambini Moldova”, au fost semnate primele două acorduri de parteneriat cu ONG-urile câştigătoare în Concursul de granturi organizat de A.O. „DEMOS” în perioada 05.12.2016 – 08.01.2017.

Beneficiarele de re-grantare, „Asociația Psihologilor Tighina” din or. Căușeni și „Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” din or. Orhei vor adera la reţeaua prestatorilor Serviciului Integrare Socio-Profesională „SVIS Moldova”, susținând 88 tinerii defavorizați din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Orhei și Rezina cu servicii calitative pentru obținerea unui nivel de viață mai înalt. Timp de 22 luni (martie 2017 – decembrie 2018), cele 2 ONG-uri prestatoare de servicii sociale vor lucra în strânsă colaborare cu Autorităţile Publice Locale din raioanele vizate în pentru identificarea potențialilor beneficiari ai Serviciului şi realizarea obiectivelor individuale ale acestora, în vederea integrării în câmpul muncii și în societate.

În perioada următoare vor fi formalizate relații de colaborare cu două Organizații ale Societății Civile din regiunea Transnistreană şi anume: „Центр социальных и правовых инноваций «Женские Инициативы» și „Агентство социальных услуг „Перспектива””, care împreună cu partenerul de proiect din stânga Nistrului ONG ”Сердце” vor presta Serviciul Integrare Socio-Profesională pentru 132 tineri defavorizați din întreaga regiune, susţine Liliana Samcov, manager de proiect ( A.O. „DEMOS”).

Proiectul „Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio – profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS Moldova) este implementat de A.O. „DEMOS” în parteneriat cu Asociațiile Obștești „Amici dei Bambini” și „Serdțe”, în cadrul programului „Sporirea Măsurilor de Încredere” (CBM IV), finanţat de Uniunea Europeană, co-finanțat de către Caritas Viena, Municipalitatea Viena și un donator privat din Europa.

Reţeaua SVIS Moldova este alcătuită din 6 ONG-uri resursă de pe ambele maluri ale râului Nistru care vor contribui la integrarea socio-profesională a 275 tineri defavorizaţi.

20/02/2017 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: