Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Tinerii din raionul Ungheni explorează piața muncii

IMG_1961Peste 300 tinerii au avut posibilitatea să-și aleagă meseria care le este pe plac, negociind un loc de muncă direct cu angajatorul. Aceasta a fost posibil în cadrul Târgul locurilor de muncă, desfășurat la 26 mai 2016, în incinta Colegiului Agroindustrial din orașul Ungheni. Evenimentul a fost organizat de către Agenţia Ocupării Forţei de Muncă Ungheni, Asociaţia Obştească „Demos” și Centrul de Consiliere în Carieră a Şcolii Profesionale Ungheni. 

Întâlnirea față în față cu angajatorii a fost o bună oportunitate pentru orice candidat de a se informa într-o atmosferă neformală despre întreprinderile și joburile care îl interesează, dar și de a se prezenta cît mai bine în fața angajatorului. Târgul a mai oferit participanților posibilitatea de informare privind legislaţia muncii şi orientare în carieră, menţionează organizatorii evenimentului de la Ungheni.

Târgul locurilor de muncă pentru tineret este conceput de către organizatori drept platformă de comunicare între tineri şi angajatori, dar şi de promovare a muncii în Republica Moldova.

Organizat în acest format pentru al doilea an consecutiv, Tîrgul a reunit elevi din anii terminali şi absolvenţi ai instituţiilor de învăţămînt din raionul Ungheni, şomeri înregistraţi la Agenţia Ocupării Forţei de Muncă Ungheni.

Potrivit Vioricăi Orac, consultant al Centrului de Consiliere în Carieră a Şcolii Profesionale Ungheni, iniţiativa de organizare a evenimentului a pornit din necesitatea tinerilor de a se informa despre locurile vacante în domeniul în care doresc să profeseze după absolvire: „Tinerii au nevoia să cunoască despre locurile vacante, precum şi despre procedura de selectare a candidaţilor, cerinţele angajatorilor faţă de viitorul specialist, condiţiile de muncă pe care le oferă”.

 „Târgul Locurilor de Muncă facilitează comunicarea agenţilor economici faţă în faţă cu absolvenţii Şcolii Profesionale, iar sfârşitul de an şcolar este o perioadă tocmai potrivită pentru aceasta”, a subliniat Vladimir Savin, directorul Şcolii Profesionale din Ungheni.

 „Acest Târg al locurilor de muncă este adresat preponderent absolvenţilor Şcolii Profesionale Ungheni, care se află în căutarea primului său loc de muncă şi totodată întreprinderilor interesate de recrutare şi de poziţionare ca angajator preferat în rândul tinerilor”, a precizat Cornel Budei, consilier al Centrului de Consiliere în Carieră în cadrul Şcolii Profesionale Ungheni, co-organizator al evenimentului.

Întreprinderile ÎCS „LEAR Corporation” SRL, SRL „NOVA PROD”, SA „COVARE Ungheni”, SRL „MOLDABELA”,  SRL „Rinkorprim”, SA”RED-NORD” Filiala Ungheni, SRL „ELECTRO” sunt doar câţiva dintre agenţii economici care și-au prezentat ofertele la evenimentul de recrutare. Posturile disponibile se adresează tinerilor specialiști din domenii diverse, de la operare a calculatorului până la confecţii şi alimentaţie publică – în special absolvenților din învăţămîntul tehnic vocaţional.

„Tinerii din raionul Ungheni s-au bucurat de un eveniment, la care am pus accent pe interacţiunea candidaţilor cu potenţialii angajatori şi prezentarea unor oportunităţi de angajare cât mai variate”, a declarat Vasile Bulubica, director al Agenţiei Ocupării Forţei de Muncă Ungheni.

„Participarea la târgul de locurilor de muncă este o bună oportunitate a tinerilor de a explora nu doar piața muncii autohtonă, dar și pe sine însuși. Ne-am străduit să le facilităm tinerilor libertatea de exprimare într-un spaţiu neformal, de a le spori încrederea de sine în  discuții fără bariere cu angajatorii”, a menționat Ghenadie Cojocaru, Consultant Proiecte Sociale al Caritas Elveţia în Republica Moldova.

Târgul locurilor de muncă pentru tineret este parte componentă a proiectului ”Centrul de Consiliere în Carieră în cadrul Şcolii Profesionale Ungheni”, finanţat de Caritas Elveţia din sursele Fundaţiei Leopold Bachmann şi a Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională în cadrul Strategiei Caritas Elveţia pentru Republica Moldova, implementat de către Asociaţia Obştească „Demos”. 

Această prezentare necesită JavaScript.

30/05/2016 - Posted by | Ştiri | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: