Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

12 modele de demnitate şi independenţă financiară.

IMG_0034Cînd nu mai este loc pentru răbdare şi trebuie salvate vieţile copiilor, femeile se mobilizează. Au nevoie doar de un cuvînt de încurajare şi de susţinere. Ferice de acelea, care le găsesc.

10 femei din 12 sunt mame singure şi unicile întreţinătoare a familiilor, în care cresc 2-3 copii. Însă toate 12 sunt victime ale violenţei în familie sau a traficului de fiinţe umane. Umilite de oamenii apropiaţi, supuse violenţei din partea soţilor, gonite din case…

Istoriile acestor femei, deşi diferite, le înrudesc, deoarece toate au trecut prin tragedii, care au lăsat amprente adînci în suflet şi pe corpurile lor. Astăzi ele s-au întîlnit, în ajun de sărbători, într-o ambianţă prietenoasă. Feţele lor s-au luminat de zîmbete, deoarece au avut parte de o zi deosebită: au decis să ia viaţa de la capăt. De acum înainte îşi vor obţine independent veniturile pentru întreţinerea familiilor, deoarece vor avea propriile activităţi generatoare de venit.

Mai încrezute în sine, mai ferme în decizii, abilitate pentru a gestiona o mică afacere, posesoare a echipamentelor, instrumentelor, ustensiilor necesare activităţii economice dorite. Toate aceste lucruri minunate au devenit posibile Programului Abilitarea Socio-Economică a Tinerilor, pe care AO „Demos” îl implementează din sursele unui donator extern şi a PNUD Moldova. Bunurile primite astăzi, procurate din sursele PNUD, vor pune începutul unei noi etape din viaţa acestor 12 femei. Este simbolică cifra „12”. Beneficiarele programului, asemenea apostolilor evanghelici, care au propăvăduit lumii nădejdea învierii pentru o viaţă nouă, vor duce în comunităţile lor modele optimiste a schimbărilor, pe care şi le doresc toate femeile pomenite în aceleaşi situaţii de viaţă.

Mult succes, fetelor!

Mulţumim susţinătorilor!

Această prezentare necesită JavaScript.

 

21/12/2015 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: