Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

La cafenea

IMG_0034Săptămîna a doua a Şcolii de Vară „Avis” a început cu o vizită la cafeneaua „Anastasia” („Sitind” SRL) din oraşul Edineţ. Marşul cam ciudat a 22 adolescenţi şi facilitatori, prindea ochiuii curioşi ai trecătorilor şi trezea zîmbete. Noi ne vedeam de drum, discutînd agitat în aşteptarea momentelor interesante ale întîlnirii la care ne grăbeam.

Managerul cafenelei, Doamna Victoria Mordeac, cu multă pasiune ne-a povestit despre specificul muncii în cafenea. În lucrul cafenelei sunt prinşi cca 10 persoane: bucătari, casieri, lucrători auxiliari, contabil, personal administrativ. Dna Victoria ne-a comunicat despre responsabilităţile angajaţilor şi abilităţile necesare pentru a lucra la prepararea bucatelor şi la deservirea clientelei.

În timp ce Dna Victoria ne ghida prin cafenea, am observat munca bucătarilor, care lucrau într-un spaţiu deschis, la discreţia clienţilor. Cred, că este o mare responsabilitate să lucrezi în văzul tuturor!

După povestirea managerului, am fost conduşi în Sala de festivităţi,  unde… am luat prînzul, deoarece aroma bucatelor nu ne lăsa să fim atenţi, tulburîndu-ne imaginaţia gastronomică şi stîrnind glume de tot felul!

Prînzul a fost foooaarte gustos!

Poate, printre membrii grupului nostru astăzi s-a născut un viitor bucătar cu renume?

Această prezentare necesită JavaScript.

Şcoala de Vară „AVIS” este o activitate din cadrul proiectului-pilot „Orientarea vocaţională a elevilor din nordul Moldovei” (2015-2016), finanţat de Caritas Viena.

22/06/2015 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: