Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

5 zile în Şcoala de Vară „AVIS”

La Şcoala de Vară „AVIS” lucrurile merg bine!

IMG_0287Fiecare zi este axată pe autocunoaştere, relaţionare eficientă, învăţare prin interactivitate şi descoperire.

Prezentăm cele mai interesante momente, de marţi pînă vineri.

Avocatul

IMG_0099Dacă ne-am putea vinde experienţa, la preţil care ne-a costat, am fi cu toţii milionari, scria renumita jurnalistă americană Abigail Van Buren.

Oaspetele Şcolii de vară „Avis”, domnul Valentin Nirca, s-a împărtăşit cu experienţa sa gratis. A făcut-o cu plăcere şi dedicaţie, doar pentru faptul ca fiecare tînăr să înţeleagă, cît este de important să-şi aleagă profesia conştient şi corect.

Domnul Nirca este o personalitate inedită, înzestrată cu multe talente în diverse domenii: poezie, pictură, sport, ritorică. Însă cel mai bun este în ceea ce face de zi cu zi. Fiind un avocat cu cea mai bogată experienţă de muncă din raionul Edineţ, Valentin Nirca lucrează cu oamenii, care se confruntă cu dificultăţi de ordin juridic şi le apără interesele. Tinerii au fost impresionaţi de povestea oaspetelui, iar unii dintre ei, la finalul întîlnirii, chiar au îmbrăcat mantia de avocat şi au pozat. Poate, pentru ei această probă va fi una simbolică şi va lăsa o seminţă bună de încolţit.

Această prezentare necesită JavaScript.

Salonul de frumuseţe

IMG_0153Salonul de frumuseţe ne oferă mai multe modele de meserii. Anume de aceea am hotărît să le facem tinerilor o întîlnire cu patronul localului numit „ZARA”. Doamna Raisa Lipovan a fost foarte primitoare şi deschisă atunci cînd le povestea tinerilor despre specificul muncii în salon, depsre competenţele şi abilităţile pe care trebuie să le posede frizerul, cosmeticianul, manichiurista… Tinerii s-au cunoscut cu echipamentele şi instrumentele de lucru ale specialiştilor, au remarcat şi designul încăperilor, care predispune către proceduri de lungă durată şi comunicare cu specialistul. Mulţi dintre tineri au remarcat că, pe lîngă măiestrie şi creativitate, specialiştii Salonului de frumuseţe trebuie să posede şi abilităţi de relaţionare şi de promovare, fapt de care depinde numărul de clienţi şi, respectiv, volumul veniturilor.

La revenirea în Şcoala de vară, participanţii au făcut o partidă colectivă de şah pe tabla uriaşă din centrul oraşului. O zi plină de impresii!

Această prezentare necesită JavaScript.

La Saharna

IMG_0010Veseli şi zglobii, tinerii participanţi la Şcoala de vară „AVIS”, mergeau spre Saharna după impresii.  Le-au primit toţi, în diferită măsură, după cum le-a fost percepţia. Pe măsura pătrunderii în atmosfera evlavioasă a mănăstirii „Sf. Treime”, tinerii noştri deveneau tot mai curioşi şi mai atenţi la tot ce se întîmplă în jurul lor. Locul sfînt, însemnat de dragostea lui Dumnezeu pentru ţara noastră prin arătarea Maici Domnului şi amprenta tălpii lăsată în piatră, le deschidea în linişte tinerilor tainele trecutului său zbuciumat şi glorios. Întoarcerea acasă era calmă, feţele multora dintre călători erau îngîndurate şi pline de simţiri necunoscute pînă acum. Semnul crucii făcut de cîţiva tineri din autobus, m-a făcut să înţeleg că au avut parte mai mult decît de o excursie, au avut, probabil, o întîlnire plină de semnificaţie cu …însăşi Dumnezeu.

Această prezentare necesită JavaScript.

La sfîrşit de săptămînă, ne pomenim în prag cu … poliţia!

IMG_0201

Ciudat lucru pentru unui dintre participanţii Şcolii de vară să vadă două doamne-poliţiste!

La uniformă, zvelte şi frumoase, doamnele prea puţin se asociază cu forţa de menţinere a ordinii publice. Însă, din an în an, din spusele acestora, tot mai multe tinere se înmatriculează la Academia „Ştefan cel Mare” pentru a deveni colaboratori ai poliţiei.

Meseria deloc uşoară a poliţistului necesită nu doar competenţe specifice, dar şi responsabilitate, disciplină, dedicaţie şi multe alte caracteristici pe care le dezvoltă cu perseverenţă.

Sfîrşitul de săptămînă le-a oferit tinerilor mai multe jocuri la aer liber: darts, volei, badminton, iar cei mai obosiţi au preferat şahul şi jocul de dame.

Această prezentare necesită JavaScript.

Weekend frumos tuturor! 

19/06/2015 - Posted by | Ştiri | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: