Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Caravana Naţională a Voluntariatului a ajuns la Edineţ

IMG_0013Astăzi, 4 mai 2015, oraşul Edineţ a găzduit Caravana Naţională a Voluntariatului. Peste 300 oameni de toate vîrstele din mai multe comunităţi ale raionului şi-au îndemnat concetăţenii să fie activi, să promoveze diferite modalităţi de implicare comunitară şi să-i inspire pe alţii să le urmeze exemplul pentru a aduce o schimbare pozitivă în societate.

Nicolae Procopie, directorul executiv interimar al Asociaţiei obşteşti „Tinerii pentru dreptul la viaţă”, care coordonează ediţia a 9-a a Caravanei, a declarat că acesta este o acţiune de promovare a voluntariatului în 10 localităţi din ţară, cu scopul de a informa şi a mobiliza noi actori să se alăture familiei de voluntari a Republicii Moldova. „Noi credem că voluntariatul poate schimba societatea, doar resursele umane pot promova schimbarea şi voluntariatul face aceasta.”, a subliniat Nicolae Procopie.

Evenimentul este organizat de către Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova şi coordonat de către Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), în cadrul campaniei „Europa pentru tine”.

La nivel local acţiunea de astăzi a fost coordonată de Consiului Raional Edineţ şi Centrul Raional de Tineret, în persoana Dlui Ruslan Ciornîi.

„Evenimentul de astăzi întuneşte mai multe modele de muncă voluntară, prezentate de către participanţi: instituţii extracurriculare pentru copii, ONG-uri, meşteri populari, instituţii de învăţămînt preuniversitar şi tehnic-vocaţional din raionul Edineţ. Printre acestea se numără: acţiune de înverzire a unei alei a Grădinii Publice şi o tombolă, organizate de către Asociaţia Raională de Educaţie a Adulţilor şi NEXUS Edineţ, activitate pentru preşcolari de promovare a modului de viaţă sănătos, desfăşurată de Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Salve”, activitate de orientare vocaţională a adolescenţilor şi a persoanelor nedeterminate profesional, realizată de ONG „Demos”, şi alte activităţi, a menţionat  Ruslan Ciornîi.

„Voluntariatul nu este un neologism, o noţiune abstractă, ci o activitate pe care o practicăm din copilărie, fără a ne dea seama că suntem voluntari pe tot parcursul vieţii, ajutînd persoane aflate în dificultate, participînd la salubrizarea comunităţii, oferind un sprijin sau o consultaţie, la necesitate. O facem pentru că vrem să fim utili şi să înmulţim fapta bună aşa, cum ne învaţă Hristos, deoarece El este cel mai mare Voluntar, în ajutorarea şi orientarea noastră pe calea cea bună.”, şi-a împărtăşit gîndurile despre voluntariat Liliana Samcov, directoare a Asociaţiei Obşteşti „Demos” – ONG din domeniul social cu o experienţă de 15 ani de voluntariat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Evenimentul de la Edineţ a fost energizat de căre tinerii artişti amatori din instituţiile extracurilulare raionale, printr-un frumos concert la aer liber.

 Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului TDV „Consolidarea resurselor umane şi financiare pentru dezvoltarea sectorului societăţii civile din Republica Moldova implicat în activităţi de voluntariat”, susţinut de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360, precum şi în cadrul proiectului „Voluntariatul pentru dezvoltarea societăţii civile în Moldova” implementat de TDV în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţia şi Dezvoltarea Societăţii Civile (FERSO) din Polonia cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei şi programului „Sprijin pentru democraţie” al Fundaţiei Solidarity Fund PL.

04/05/2015 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: