Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Femeile acţionează şi cîştigă împreună cu Fundaţia Orange Moldova şi „Demos”

13Cu o tradiție de 4 ani, Fundația Orange Moldova contribuie prin intermediul proiectului „Femeile Acţionează şi Cîştigă!” la abilitarea socio-economică a femeilor vulnerabile din localitățile rurale, victime ale violenței domestice, traficului de ființe umane sau lipsite de posibilități materiale pentru acoperirea minimului necesar de trai. Peste 1000 de femei din Moldova au acum o șansă la un viitor mai bun.
În 2014 şi femeile din raioane Ocniţa, Briceni, Donduşeni şi Sângerei sa-u bucurat de suportul proiectului Fundația Orange implementat în parteneriat cu Asociaţia „Demos”.

Sergiu Postică, Președintele Consiliului Fundației Orange Moldova: „Reabilitarea socio-economică a femeilor în dificultate este una din priorităţile Fundaţiei Orange. Investiţiile în dezvoltarea abilitaților lor antreprenoriale și susținerea nemijlocită la început de cale, este cel mai durabil ajutor.  Considerăm că  suportul acordat acestor femei să devină mai independente financiar, este deopotrivă un sprijin pentru dezvoltarea comunităţii din care fac parte.

Această prezentare necesită JavaScript.

Etapele proiectului.


La ediția curentă, specialiştii proiectului au identificat 244 de femei din raioanele Ocniţa, Briceni, Donduşeni şi Sângerei. Ele au fost informate cu privire la desfăşurarea proiectului şi au fost îndemnate să participe la concurs. Doar 103 dintre ele, care au manifestat o motivaţie mai puternică, dorinţa de schimbare în viaţă au fost selectate pentru a participa la atelierele de lucru  în dezvoltare personală şi în formarea abilităţilor de gestionare a activităţii antreprenoriale. În etapa următoare, au mers doar 53 de femei care au prezentat planuri ale activităţilor generatoare de venit viabile şi au demonstrat capacitate de a le pune în aplicare.

Liliana Samcov, Director Executiv, Asociaţia Obştească „Demos”, implementator al proiectului: „Fiecare etapă a proiectului este una foarte benefică pentru femeile în dificultate, indiferent că este vorba de instruire sau grantul propriu zis. Atelierele de lucru au pregătit beneficiarele pentru a lansa o mică activitate antreprenorială, dezvoltîndu-le competeneţe şi abilităţi sociale. Proiectul  reprezintă o treaptă importantă, care le ajută pe beneficiare să devină mai independente financiar, să reziste la provocări şi să-şi poată întreţine familia”.

Consultanţă şi granturi nebăneşti pentru beneficiarele proiectului.

Finalistele proiectului au beneficiat de  consultanţă individuală pentru dezvoltarea afacerilor şi granturi nebăneşti din partea Fundaţiei Orange.  44 dintre ele au primit bunuri materiale sub formă de instrumente de lucru (maşini de cusut, furnitură, instrumente şi ustensile pentru servicii de înfrumusețare etc. ), iar celelalte 9 femei au primit animale şi păsări domestice pentru creştere în gospodărie. Îndeletnicirile selectate de beneficiarele proiectului „Femeile Acționează și Câștigă”,  au fost identificate cu ajutorul unor formatori profesionişti, în funcție de interesele și capacitățile fiecăreia. Astăzi  femeile gestionează activităţi antreprenoriale individuale în domenii de activitate precum: croitorie, hand made, tîmplărie, creșterea păsărilor sau a animalelor, servicii de sănătate sau de înfrumusețare etc.

Această prezentare necesită JavaScript.

Svetlana Filip, beneficiară din raionul Ocniţa: „Mi-a fost foarte greu până acum, practic nu aveam ce să le dau de mâncare copiilor. Datorită proiectului am reuşit să cumpăr o vacă, laptele căreia îl vom vinde. Vom creşte şi viţei şi ne va fi mai uşor”.

Tatiana Lesnic, beneficiară din oraşul Briceni: „Anterior nu dispuneam de condiţiile necesare pentru a presta servicii de înfrumuseţare. Cu suportul Fundaţiei Orange am reuşit să procur instrumente şi accesorii necesare pentru ca să îmi dezvolt afacerea şi să reuşesc să atrag mai mulţi clienţi”.

Proiectul „Femeile acţionează şi câştigă” a fost implementat în perioada iunie 2014 – ianuarie 2015 de către Asociația Obștească „Demos”,  cu suportul financiar integral al Fundației Orange, în parteneriat cu Ministerul Muncii Protecţiei Sociale și Familiei al Republicii Moldova.  De la lansarea sa şi până actualmente, au primit granturi nebăneşti peste 200 de femei din raioanele Tighina, Bălţi, Cahul, Drochia, Edineţ, Rîşcani, Ungheni, Hînceşti, Briceni, Ocniţa, Sîngerei şi Donduşeni.

27/02/2015 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: