Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Tinerii cu meserie sunt aurul Moldovei!

IMG_0057După pilotarea cu succes a Centrului de Ghidare în Carieră în cadrul Şcolii Profesionale din or. Râşcani, experienţa a fost diseminată şi într-o altă şcoală profesională şi anume în acea din or. Ungheni. Astfel, în perioada 2014-2016 deja două Centre vor ajuta tinerii să obţină competenţe şi abilităţi pentru o mai bună integrare profesională. Această inovaţie socială răspunde necesităţilor şi priorităţilor expuse în Strategia de dezvoltare a învăţămîntului vocaţional-tehnic 2013-2020.

Şi în această fază de proiect punem accentul împreună cu echipele de consilieri din Ungheni şi Râşcani pe dezvoltarea personală a tinerilor, pe cooperarea intersectorială pentru integrarea elevilor la practica de producere, iar după absolvire – şi pentru angajarea în cîmpul muncii.

Un factor important în realizarea eficientă a proiectului este deschiderea Şcolii Profesionale şi capacitatea acesteaia de asimilare a unui serviciu inovator.

În viziunea donatorilor şi a implementatorului, tinerii care deţin o meserie sunt necesari şi utili ţării noastre. Dacă fiecare dintre ei ar contribui prin munca sa la dezvoltarea comunităţii din care fac parte, Moldova ar deveni mai prosperă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Acest proiect este parte componentă a Strategiei pentru Republica Moldova 2012-2016  a Caritas Eleveţia şi este implementat de către Asociaţia Obştească „Demos” din sursele Caritas Eleveţia şi a Fundaţiei Leopold Bachmann.

08/12/2014 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: