Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

„Lucruri minunate pentru tineri!”

Копия IMG_3155Ştefan muncea la Edineţ, însă zilnic făcea naveta din Ocniţa. Lucru deloc uşor pentru un tînăr social-vulnerabil.  Băiatul a fost căsătorit, dar a divorţat din cauza unor neînţelegeri în familie. Foştii soţi au o fetiţă de 4 ani, care a ramas impreuna cu mama şi căreia tatăl îi asigură pensia alimentară.

După divorţ Ştefan s-a mutat cu traiul la părinţii şi sora divorţată, care de una singură îşi educă copilul. Cu toţii munceau din greu ca să-şi întreţină întreaga familie.

Băiatul lucra autolăcătuş şi îşi dorea foarte mult să urmeze cursuri de specialitate mai avansate pentru a creşte în plan profesional.  Avea nevoie de mai multe competenţe, care i-ar aduce şi clienţi mai mulţi şi venituri stabile.

Participînd în proiectul “Serviciul de Consiliere în Carieră a tinerilor defavorizaţi”, tînărul a avut oportunitatea de a urma un master-class la reglarea roţilor. După instruire a beneficiat de un set de scule necesare pentru activitatea sa profesională. Ca urmare a suportului oferit în cadrul proiectului, tînărul a avut posibilitatea de a se transfera la Ocniţa în calitate de autolăcătuş, cu un salariu mai bine plătit.  În prezent este angajat în baza contractului indivdual de muncă. În primele 2 luni de la anagajare Ştefan a fost susţinut din proiect cu o cofinantare la salariu. Tînărul ne-a comunicat, precum că ajutorul care l-a beneficiat din partea proiectului, a fost un punct de pornire pentru el. „Trainigurile la care am participat m-au ajutat foarte mult să fiu mai încrezut în sine, să cunosc mai multe despre angajarea legală în cîmpul muncii, să-mi planific raţional timpul, încăt să le reuşesc pe toate”, ne mărturiseşte Ştefan.

Ne bucură faptul că tînărul se menţine la locul de muncă şi are venituri stabile. Ne-a comunicat că are mulţi clienţi, iar acest lucru este foarte important pentru persoana, care acumulează bonus la salariu din volumul de muncă îndeplinit. „Vă mulţumesc foarte mult pentru ajutorul pe care mi la-ţi oferit, intr-adevăr faceţi lucruri minunate pentru tineri!”- a exclamat satisfăcut Ştefan la ultima noastră întîlnire.

Proiectul “Serviciul de Consiliere în Carieră a tinerilor defavorizaţi din Moldova” a fost implementat în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2014 de către Asociaţia Obştească „Demos” cu sprijinul unui donator extern.

20/10/2014 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: