Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Dumnezeu îi ajută pe cei harnici şi virtuoşi. Istoria lui Gheorghe.

ImagineFiecare tînăr visează să se căsătorească, să creeze o familie, să aibă casă, copii, să devină părinte exemplar… Aceste lucruri le doresc îndeosebi acei, care nu au avut parte de copilărie cu adevărat fericită.

Gheorghe este un tînăr înzestrat de Dumnezeu cu bunătate sufletească, omenie, hărnicie. Mămica lui a crescut la internat, poate de aceea şi ea şi-a lăsat cei 3 copilaşi pe cînd erau mici şi a plecat, lăsîndu-i cu tatăl. Gheorghe pe atunci avea 6 ani şi era cel mai mare. Copilăria a fost o perioadă foarte responsabilă pentru el, plină de obligaţii ce nu erau pe măsura vîrstei: de a-l ajuta pe tata în gospodărie şi în creşterea fraţilor mai mici.   Acea perioadă a copilăriei l-a făcut pe băieat să fie mai puternic, mai încrezut în sine.  Probabil, pînă nu treci prin greutăţi, nu ştii cum  să înfrunţi obstacole ce se ivesc în cale.  În pofida acestora Gheorghe a devenit mai rezistent şi nu şi-a perdut calităţile şi virtuţile sale.

Era elev, cînd a început să meargă la muncă ca zilier cu tatăl său. Uneori muncea o zi întreagă, doar ca să mănînce ceva. Viaţa l-a călit pe Gheorghe şi l-a maturizat devreme. Cînd i-a venit timpul, tînărul s-a căsătorit cu o fată, care a fost crescută numai de mama.

Muncind împreună, au cumpărat o casă deşi mică, dar care totuşi le-a creat dătorii. Fiind beneficiari ai Serviciului Integrare Socio-Profesională, tinerii au fost ajutaţi în mai multe aspecte. Au rămas plăcut surprinşi cînd au primit un ajutor material din cadrul proiectului, deşi mic, dar care l-ea permis să-şi procure bunuri de strictă necesitate, ce le sunt de folos zilnic. Din ajutorul material tinerii şi-au cumpărat şi o viţică pentru întreţinerea familiei cu lactate pe viitor. Soţia lui Gheorghe a fost consultată şi mediată de jurist în perfectarea actelor.

Aceşti doi tineri aduc sincere mulţumiri pentru consilierile psihologice şi asistenţa juristului. Ei spun că nici o rudă nu i-a ajutat aşa cum au fost susţinuţi moral şi material în cadrul acestui proiect. Mulţumire donatorului pentru că are grijă creştină de tinerii din Moldova!

 

Proiectul „Dezvoltarea Serviciului Integrare Socio-Profesională pentru prevenirea excluderii sociale a tinerilor defavorizaţi din Moldova”, faza V 2013-2016, este parte componentă a Strategiei Caritas Elveţia pentru Republica Moldova, susţinută financiar de Agenţia Elveţiană pentru Cooperare Internaţională (SDC).

27/06/2014 - Posted by | Ştiri

2 comentarii »

  1. 🙂 foarte dragut

    Apreciază

    Comentariu de parbrize | 05/01/2015 | Răspunde

  2. ceva extraordinar si foarte frumos

    Apreciază

    Comentariu de Service GSM | 02/04/2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: