Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

La Edineţ a fost oficial deschis Centrul de Servicii NEXUS

_ID_4261Edineț, 14 februarie 2014 – Echipa NEXUS alături de principalii ei parteneri a participat astăzi la ceremonia de tăiere a panglicii de inaugurare a Centrului de Servicii NEXUS Edineț. Din această zi ușile Centrului sunt deschise pentru moldovenii care fie intenționează să plece peste hotare, fie se află deja acolo, fie s-au întors sau au de gând să se întoarcă acasă. La ceremonie au participat reprezentanți ai Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (co-finanțator al proiectului), ai Cancelariei de Stat, liderii administrației publice locale, reprezentanți ai comunității de afaceri și ai ONG-lor locale.

Centrul de Servicii NEXUS Edineț va oferi informații, consultanță și servicii prestate de partenerii NEXUS, reprezentând domenii importante precum cel social, al angajării în câmpul muncii, construcțiilor, transportului, serviciilor medicale, telecomunicațiilor etc. Centrul este prima cărămidă din întreaga platformă NEXUS, care își propune să acumuleze o clientelă substanțială de migranți atât în cadrul Moldovei, cât și în țările de destinație migrațională.

Francisca de Zwager, manager general NEXUS Moldova, a subliniat faptul că ”…deschiderea Centrului nu este doar un pas înainte, ci reprezintă o piatră de temelie a proiectului NEXUS Moldova. După multe pregătiri suntem bucuroși să deschidem ușile în fața oamenilor ca să-i ajutăm să migreze pregătiți și să revină mulțumiți. NEXUS Edineț nu va fi doar un loc frumos amenajat și comod, ci un centru de servicii prin excelență, un loc unde în primul rând contează nivelul de satisfacție al clienților. În prezent lucrăm intens pentru a lărgi rețeaua de parteneri NEXUS atât la nivel național, cât și la nivel local, din toate cele trei sectoare – public, privat și asociativ – și suntem deschiși pentru inițiative de colaborare.”

La rândul lui, Sergiu Gheorghiță, șef al Direcției economie, asistență socială și protecția familiei a Consiliului Raional Edineț și co-președinte al Consiliului consultativ NEXUS Edineț, a ținut să remarce că ”… NEXUS vine la noi să sprijine administrația publică locală prin faptul că va concentra într-un singur loc, după principiul ”ghișeului unic”, un spectru vast de servicii integrate pentru migranți, lucru pe care, de fapt, ar fi fost logic să-l facă administrațiile din teritoriu. În felul acesta NEXUS ușurează activitatea administrației locale prin grija față de segmentul mai special al populației, cel migrațional, care în mare parte a fost neglijat și chiar nevalorificat, dacă ne gândim la potențialul de dezvoltare pe care îl comportă migrația. În plus, intenția pe care o are NEXUS de a facilita accesul la diverse servicii pentru migranți, servicii ce țin anume de interesul și nevoile lor nemijlocite, identificate prin sondaje extinse, vorbește despre aceea că inaugurarea Centrului NEXUS la Edineț este de bun augur prin faptul ca va răspunde așteptărilor oamenilor, comunităților și autorităților locale.’’

Raionul Edineț este unul din cele trei raioane selectate, împreună cu Ungheni și Cahul, la care se va adăuga și orașul Chișinău (în 2015), pentru edificarea și testarea platformei integrate de servicii – nexusnet.md – pentru migranții moldoveni și familiile acestora. Platforma va include și un portal virtual, prin care vor fi oferite informații și acces la produse și servicii.

Această prezentare necesită JavaScript.

Inaugurarea Centrului de Servicii NEXUS la Edineț, precum și la Unghnei și Cahul, marchează începutul unei faze ample de implementare a Proiectului NEXUS Moldova ”Consolidarea legăturii între migraţie şi dezvoltare: testarea platformei de servicii integrate pentru migranţii moldoveni şi comunităţile acestora” cu o valoare de 2,5 milioane de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, fiind implementat de un consortiu de parteneri condus de IASCI (Viena, Austria).

19/02/2014 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: