Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Voluntarii „Demos” sunt „Tineri în Acţiune”!

IMG_7072Proiectul „Make A Difference” a adunat vara aceasta în orașul Lugansk (Ucraina) tineri din șapte țări: Moldova, Ucraina, Armenia, Georgia, Franța, Italia și Estonia. Țara noastră a fost reprezentată de voluntarii ONG-ului „Demos”: profesoara de limbă engleză Mariana Șoldan şi liceenii Iurii Rementov, Vlad Șevciuc, Liudmila Ostafieva şi Ionela Cazac.

Agenda de lucru în cadrul trainingului a fost una interesantă și variată.  Pe lîngă activităţile de învăţare interactivă, zilnic aveam o oră dedicată limbii pentru cunoaștereai limbilor vorbite de participanți şi insușirea celor mai uzuale cuvinte şi fraze din vocabularul vorbitorilor țărilor participante în proiect.

La training ne-am familiarizat cu obiectivele proiectului european ,,Youth in Action”. Ne-au plăcut mult activităţile City Quest şi prezentarea orașului natal. În una din zile am lucrat la crearea imaginii ideale a membrului ”Youth in Action”, precum şi a imaginii unei organizații non-guvernamentale după anumite criterii, prezentarea acestei organizații către audiență. O seară a fost dedicată prezentării țărilor participante: video, dansuri, bucate tradiționale și băuturi specifice fiecărei țări. Am lucrat o zi în grupe tematice: artă, teatru, flashmob, dans şi muzică, care au adus oamenilor din Lugansk un mesaj frumos despre Programul ”Youth in Action”. În una din seri am prezentat ONG-urile din care venim şi am făcut schimb de contacte.

Această prezentare necesită JavaScript.

O săptămînă de lucru în comun cu colegii din Europa ne-au făcut mai apropiaţi şi mai prietenoşi, am simţit că nu avem diferenţe, decît doar distanţa geografică între ţările noastre, pe care o „scurtăm” prin mail-uri, discuţii în reţele sociale şi contacte telefonice. Sperăm să avem cu semenii noştri o realţie bună şi pe viitor pentru a realiza în comun şi alte proiecte în cadrul programului „Tineri în Acţiune”.

Vlad Şevciuc, voluntar în AO „Demos” cu experienţă de 3 ani.

12/09/2013 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: