Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Noi parteneriate pentru dezvoltarea iniţiativelor sociale în Europa de Est

DSCN5131„Demos” îşi extinde reţieaua partenerilor europeni. De această dată a iniţiat o colaborare cu Fundaţia Iniţiativelor Manageriale din Lublin, Polonia (Fundacja Inicjatyw Menedżerskich).

Echipa noastră i-a avut ca oaspeţi pe 4 reprezentanţii ai Fundaţiei. În 2 zile de lucru ne-am cunoscut cu activitatea organizaţiilor noastre şi am trasat obiective de colaborare pentru următorii ani. Am constatat cu satisfacţie că avem tangenţe atît în activităţile pe care le realizăm, cît şi în aspiraţiile de cooperare est-europeană. Aceasta ne face mai apropiaţi, necătînd la distanţe între oraşele noastre şi hotare.

Cu toate că Fundaţia Iniţiativelor Manageriale (FIM) este creată cu 6 ani mai tîrziu decît „Demos”, avem ce învăţa de la colegii noştri, care deţin o experienţă remarcabilă şi competenţe profesionale avansate.

Această prezentare necesită JavaScript.

Fundaţia este o organizație neguvernamentală care promovează, crează şi implementează diverse inițiative manageriale care sprijină funcționarea celor trei sectoare: public, neguvernamental și privat. Preşedintele Paweł Prokop a reuşit să integreze o echipă de profesionişti, care pun în aplicare programe sociale axate pe tineri, persoane angajate și grupurile excluse social. Mai mult ca atît, FIM desfăşoară activităţi de cercetare și analiză în raport cu strategia de dezvoltare regională și locală. FIM deţine o vastă experienţă de training şi consultanţă în soluţii manageriale moderne pentru administrația publică, societățile comerciale și organizațiile societăţii civile.

Fundația este certificată de sistemul de management al calității conform standardului ISO 9001 şi de sistemul de Management al Securității Informației conform ISO 27001.

O parte importantă a activității FIM constă în promovarea practicii Poloniei, precum și a schimburi de experienţă profesională cu parteneri internaționali, cu un accent deosebit pe fostele republici sovietice, precum Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Tadjikistan, Moldova.

Colaborarea cu partenerii noștri polonezi o vom axa pe dezvoltarea cooperării stabile și dezvoltarea de parteneriate între ONG-uri și administrația publică într-o serie de domenii cum ar fi: excluderea practicilor de marginalizare în viaţa publică şi promovarea unor servicii de integrare socială a grupurilor vulnerabile, monitorizarea serviciilor publice, dezvoltarea competenţelor profesionale ale reprezentanţilor din APL şi ONG-uri locale.

La începutul lunii octombrie curent, FIM în parteneriat cu Municipalitatea Lublin şi PNUD realizează cea de-a treia ediţie a Congresului Iniţiativelor Est-Europene (Eastern Europe Initiatives Congress) în Lublin. Primarul muncipalităţii Lublin Dl Krzysztof Zuk a invitat 3 reprezentanţi ai echipei “Demos” pentru a prezenta iniţiativele sociale inovatoare ale “Demos” în cadrul atelierelor temative.

Misiunea Congresului este de a inspira cooperarea transfrontalieră, precum și schimburile reciproce de idei și experiențe între UE și țările de la frontiera de est.

În acest an Congresul va oferi un program special – “Cultura pentru Parteneriatul Estic”. Dezbaterile Congresului vor fi însoțite Festivalul „Integrarea-mediere” , arătând diversitatea culturilor contemporane ale Parteneriatului Estic.

Ne bucurăm de oportunitatea de a promova experienţa echipei “Demos” în educaţie şi servicii sociale şi revenim cu noutăţi de ultima oră după Congres!

12/09/2013 - Posted by | Ştiri | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: