Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Spirit de voluntariat la Tabăra de limbă engleză

„I can, I do!” – este motto-ul Taberei de limbă engleză şi voluntariat ajunsă la cea de a III-a ediţie. 14 participanţi cu vîrsta între 13-15 ani nu au timp pentru plictiseală, deoarece trainerii taberei le pregătesc agende zilnice încărcate cu  activităţi interesante.

E de menţionat, că în această ediţie a taberei traineri sunt voluntari din echipa „Demos”, care şi ei în vara anului trecut au fost doar participanţi. Astăzi, prin propriul exemplu, ei promovează spiritul de voluntariat în rîndul semenilor săi. Aceştea sunt: Vlad Şevciuc, Iulia Sorocan, Svetlana Şamontieva, Galina Bronştein, Victor Grădinaru, Liudmila Ostafieva, Cristina Şeicanu,  Dinu Paduca, Ana Peşterean, Anastasia Balan, Iurii Rementov.

La tabără merge un proces de învăţare interactivă şi de educaţie „de la egal la egal”, în care nu există primii sau ultimii: scopul şi rezultatul este de a vorbi liber, de a-ţi expune părerea, de a disemina cunoştinţele obţinute, toate acestea fiind făcute în limba engleză.

Tinerii traneri sunt îndrumaţi de Adam Snyder, voluntar al Corpului Păcii  (Liceul Teoretic „V. Suhomlinschi”, Edineţ), un bun prieten al ONG-ului „Demos” şi Nadejda Şuparscaia, profesoară de limbă engleză. Aceştea, acum un an în urmă, au pus începutul Taberei de limbă engleză şi voluntariat pentru promovarea spiritului de activist şi cunoaşterea limbii engleze ca limbă internaţională de comunicare pentru un dialog intercultural eficient.

Creaţie, Participare, Ecologie, Diversitate, Echipă eficientă, Comunicare, Turism – acestea sunt subiectele pentru cele 7 zile de tabără, care finisează cu o drumeţie la Mica Elveţie a Moldovei. Trainerii voluntari acum înţeleg cît de mult efort este necesar ca să pregăteşti şi să realizezi zi de zi activităţi interesante şi diverse pentru un grup neformal. Ei înţeleg şi apreciază munca specialiştilor asociaţiei, care zi de zi, mai mult de 10 ani lucrează cu tinerii şi pentru tineri, pentru o comunitate prosperă.

Această prezentare necesită JavaScript.

 
Consiliul Raional Edineţ a refuzat să susţină financiar realizarea taberei de vară pentru copiii din familii social-vulnerabile şi orfanii sociali. Tabăra este organizată din fondurile AO „Demos” şi din donaţii individuale. 
 
 

27/06/2012 - Posted by | Ştiri | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: