Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

O nouă zi în tabăra „AVIS” sau Grupul e în creştere…

Apelul de dimineaţă a constatat 16 copii prezenţi: mai veniseră o fetiţă, ademenită de prietena ei, care i-a povestit captivant despre cele întîmplate în prima zi a taberei. Zicea dînsa că vrea şi ia să aibă parte de cîteva zile interesante de vacanţă. Nici o grijă! La treabă!

Fiind 16 la număr, grupul a continuat aventura taberei cu exerciţii şi animaţii pentru o relaţionare eficientă.

În a doua jumătate a zilei, copii însoţiţi de traineri au plecat în vizită la Primăria oraşului Edineţ. Cum a apărut oraşul 581 ani în urmă, de unde vine denumirea Edineţului, ce a fost în clădirea istorică, în care e amplasată actualmente primăria, ce simbolizează drapelul şi stema oraşului, de ce e preocupat primarul cu echipa sa, cu ce întrebări se pot adresa copiii şi părinţii lor la Administraţie – toate aceste subiecte le-au discutat participanţii la întîlnirea cu Primarul de Edineţ, dl Constantin Cojocaru. Specialistul de Tineret şi Sport al Primăriei, Dl Mircea Moraru, le-a făcut copiilor un tur al primăriei, explicîndu-le ce fac zi de zi colegii lui. La evaluarea zilei participanţii au menţionat că primarul le-a promis că va susţine iniţiativele copiilor şi tinerilor în diferite domenii de interes pentru ei: participare, sport, cultură, timp liber. Totodată, ei au subliniat că familiile vulnerabile sunt ajutate de primărie pentru îmbunătăţirea stării materiale în situaţii de criză. Copiii au trecut cu ochii prin ziarul primăriei, remarcînd prezenţa site-ul şi adresa electronică a primarului, la care pot trimite mesaje. O vizită, poate şi obositoare pentru un sfîrşit de zi, însă utilă şi foarte informativă. De unde mai afli atîtea lucruri despre primărie, dacă nu din prima sursă!, – a exclamat Anastasia în drum spre Centrul „Alternativa”, unde copiii au continuat programul. Mai urmează 8 zile de tabără. Creştem!

Această prezentare necesită JavaScript.

Proiectul „Tabăra de vară „AVIS” pentru copiii rămaşi fără grijă părintească” este implementat de AO „Demos” şi reprezintă o componentă a Programului de Cooperare cu Ţări Terţe în Domeniul Migraţiei şi Azil „Abordarea Efectelor Negative ale Migraţiei asupra Minorilor şi Familiilor Rămase în Ţară”. 2.3. Asistenţa directă centrelor socio-educaţionale care oferă servicii copiilor rămaşi fără grija părinţilor.
Programul este implementat de către Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale al Italiei din fondurile UE, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei al Republicii Moldova şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Misiunea în Moldova.
Proiectul „Tabăra de vară „AVIS” pentru copiii rămaşi fără grijă părintească” este co-finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova.

12/06/2012 - Posted by | Ştiri | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: