Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Tabăra de vară „AVIS” s-a deschis !

Astăzi la Edineţ s-a deschis prima tură a taberei de vară “AVIS” pentru copiii rămaşi singuri acasă.

Centrul de Reintegrare Socială a Tinerilor “Alternativa” din Edineţ găzduieşte timp de 10 zile copii din familiile migranţilor moldoveni plecaţi la muncă peste hotare. 15 copii cu vîrsta de 11-13 ani au constituit o echipă multiculturală, bazată pe principii de comunicare eficientă, participare activă, toleranţă, bună înţelegere şi respect reciproc.

O echipă de traineri tineri, dar experimentaţi, le oferă copiilor un program de dezvoltare a abilităţilor sociale şi de viaţă independentă, bazat pe necesităţile şi interesele specifice vîrstei.

Astăzi copiii s-au bucurat de exerciţii de consolidare a echipei şi de animaţii de timp liber.

Au învăţat cu plăcere să joace reggby tag, iar prînzul servit la iarbă verde le-a creat o deosebită dispoziţie de vacanţă.

În condiţiile actuale dificile de organizare a odihnei de vară a copiilor, această tabără de zi este o soluţie super de petrecere a timpului liber util şi plăcut. Care vor fi impresiile participanţilor, vom vedea din următoarele reportaje.

Reveniţi pe blog-ul nostru şi fiţi la curent cu ultimele ştiri ale taberei!

Această prezentare necesită JavaScript.

Proiectul „Tabăra de vară „AVIS” pentru copiii rămaşi fără grijă părintească” este implementat de AO „Demos” şi reprezintă o componentă a Programului de Cooperare cu Ţări Terţe în Domeniul Migraţiei şi Azil „Abordarea Efectelor Negative ale Migraţiei asupra Minorilor şi Familiilor Rămase în Ţară”. 2.3. Asistenţa directă centrelor socio-educaţionale care oferă servicii copiilor rămaşi fără grija părinţilor.

Programul este implementat de către Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale al Italiei din fondurile UE, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei al Republicii Moldova şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Misiunea în Moldova.

Proiectul „Tabăra de vară „AVIS” pentru copiii rămaşi fără grijă părintească” este co-finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova.

11/06/2012 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: