Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Certificatele şi Diplomele voluntarilor – la coş?!

Zilele trecute m-am întîlnit cu 4 foşti voluntari ai Demos-ului, tineri activi pe parcursul a mai multor ani de studii liceale. I-am întrebat despre sucesele la admitere, despre faptul cum îi ajută diplomele şi certificatele de voluntar obținute pentru munca în ONG. Răspunsul lor m-a pus pe gînduri: certificatele de voluntar şi diplomele nu au fost anexate la documentele pentru înmatriculare la studii universitare şi nu au fost luate în considerare. Acest jest al comisiilor de admitere reduce la zero importanţa Legii cu privire la Voluntariat, demotivează tinerii şi diminueaza utilitatea activităţii voluntare!

Ar însemna oare aceasta că legea pentru care au lucrat mai bine de 3 ani atîţea ONGşti din ţară nu are nicio valoare pentru Ministerul Educatiei?

Consider că Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Educaţiei trebuie să ia o atitudine responsabilă vizavi de această situatie, de altfel îi pierdem şi pe acei puţini tineri, care mai au spirit civic şi entuziasm pentru munca voluntară şi… ramînem minciunoşi în faţa abiturienţilor, care au mizat pe facilităţile prevazute de Legea cu privire la Voluntariat.

 

10/08/2011 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: