Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Cu drag pentru copii!

Micuţii din satul Drochia, raionul Drochia, au rămas de Ziua Copiilor fără sărbătoare. În toiul electoralei nimeni dintre oamenii de vază ai satului nu şi-a amintit de copii.

Directoarea Centrului de Reabilitare a Copiilor cu Necesităţi Speciale „Încredere”, doamna Olga Cibotari, ne-a telefonat a doua zi, după ce sărbătoarea copiilor a ieşuat, cu rugămintea de a realiza un program de animaţii pentru beneficiarii centrului: copii cu disabilităţi, analfabeţi (majoritatea locuitorilor satului sunt de origine romă),  copii din familii social-vulnerabile.

Fără a chibzui prea mult, am creat o echipă din tineri specialişti ai AO „Demos” şi voluntari ai proiectului „Dialog Intercultural”. Am numărat în jur de 30 copii şi ne-am pus pe treabă: cineva pregătea scenariul, alţii – atributele şi materialele necesare, cîţiva s-au ocupat de pregătirea cadourilor. Am făcut 30 de pachete dulci, am colectat o cutie de jucării pentru centrul „Încredere”, am procurat rechizite şcolare şi de birou, cărţi, jocuri de masă etc. La toate acestea am adăugat un calculator fost în folosinţă, la solicitarea directoarei centrului.

În ziua de 3 iunie două maşini încărcate cu cadouri şi membri ai echipei de organizare mergeau deja spre satul Drochia.

Cînd am ajuns la faţa locului, ne-am văzut aşteptaţi cu multă nerăbdare de circa 40 de copii împreună cu părinţii şi cu dna directoare a Centrului de Reabilitare a Copiilor cu Necesităţi Speciale „Încredere”. Toţi ne aşteptau cu flori şi multă speranţă.

Programul nostru a început cu o întroducere despre originea sărbătorii „Ziua copiilor”, urmat apoi de activităţi interactive (jocuri, animaţii) la care au luat parte toţi copiii. Voluntarii proectului „Dialog Intercultural” au sporit dispoziţia de sărbătoare  prin muzică şi dans. Înainte de finalul activităţii copii au venit cu surprize pentru noi: au dansat, au spus poezii, au cîntat, iar noi am finisat cu oferirea cadourilor pentru centru, a pachetelor  dulci pentru fiecare copil şi a diplomelor pentru participare activă.

Micuţii au rămas foarte mulţumiţi de sărbătoare, invitîndu-ne să mai venim pe la ei. Iar noi eram bucuroşi pentru bunăvoinţa cu care ne-au întîmpinat copiii. Cu adevărat, pentru a face pe cineva fericit nu trebuie mult efort, doar o dorinţă. Şi aici nu există bariere: de comunicare, de vîrstă sau de altă origine. Important e să vorbeşti în limba Dragostei de Oameni.

„Să mai veniți chiar şi fără cadouri! Însă şi mai bine ar fi să trăiți în satul nostru şi să fiți aproape de noi!”, – ne-a spus o micuţă prințesă în rochie de bal.

Cît de mult înseamnă să trezeşti  zîmbetul pe faţa unui copil!

21/06/2011 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: