Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Societatea cu Răspundere Limitată „Edineţ Gaz” sponsorizează Centrul de Reintegrare Socială a Tinerilor „Alternativa” din oraşul Edineţ.

După o etapă lungă de insuficienţă bugetară pentru cheltuielile de întreţinere, tinerilor fără îngrijire părintească din Centrul „Alternativa” le va fi cald şi confortabil.

În raionul Edineţ timp de 5 ani funcţionează un Complex de Servicii de Reintegrare Socială a Tinerilor, gestionat de Asociaţia Obştească „Demos”. Centrul de Reintegrare Socială „Alternativa” este parte componentă din acest sistem. Centrul are menirea de a găzdui tinerii defavorizaţi, preponderent tinerii orfani, absolvenţi ai instituţiilor rezidenţiale.

„Pe durata plasării în Centrul „Alternativa” tinerii au posibilitatea de a învăţa să ducă un mod de viaţă independent, zice Liliana Samcov, directorul acestei instituţii. Aici ei formează şi dezvoltă deprinderile de autonomie, ceea ce presupune gestionarea bugetului personal, autogospodărire, igienă personală, gestionarea timpului, accesarea resurselor comunitare, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi soluţionarea conflictelor ş.a. Tinerii sunt orientaţi vocaţional şi sunt ajutaţi să obţină o meserie. Totodată, specialiştii îi susţin în procesul de documentare. După o etapă de 5-6 luni, cînd tinerii deja posedă abilităţile şi competenţele necesare, ei sunt ajutaţi în procesul de angajare.”

În Centrul „Alternativa” timp de 5 ani au locuit şi au fost asistaţi cu servicii psiho-sociale 92 tineri defavorizaţi. Din ei 64  sunt orfani, lipsiţi de sprijinul familiei şi protecţia statului.

Centrul de Reintegrare Socială a Tinerilor „Alternativa” a fost creat în anul 2006 în cadrul proiectului „Oportunităţi mai bune pentru Tineri şi Femei” al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, cu sprijinul financiar al USAID, UNICEF şi al Primăriei oraşului Edineţ.

Sponsorizarea oferită de „Edineţ Gaz” SRL reprezintă o dovadă a responsabilităţii sociale ca indicator al nivelului de democratizare a societăţii.

„Se spune că a face bine trebuie să fie o satisfacţie în sine, comentează evenimentul Vitalie Sorocan, preşedintele AO „Demos”. Sunt de acord. Ar fi foarte bine ca toţi manageri să înţeleagă care sunt beneficiile pe care le-ar obţine dacă ar face măcar puţin mai mult bine pentru societatea în care funcţionează. Prin această sponsorizare „Edineţ Gaz” manifestă un comportament corporativ dezirabil, care contribuie la dezvoltarea durabilă a societatii moderne.”

 

 

17/02/2011 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: