Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Fondul pentru Tineri Edineţ: satisfacţia succesului!

„Uraaaa! Am reuşit!!!” Aşa îşi exprimau bucuria tinerii din FPTE.  Îmbrăţişări frăţeşti şi feţe luminate de satisfacţia  reuşitei – iată emoţia pe care le  doresc să persiste la finele fiecărui eveniment special. Prima acţiune de colectare de fonduri din 20 august le-a adus tinerilor în Fondul Programului de Granturi Mici pentru Susţinerea Iniţiativelor Tinerilor 1564 lei. Iarmarocul Cactuşilor a fost integrat cu o acţiune stradală de promovare a FPTE.

Tinerii au distribuit fluturaşi care prin mesajul lor social cheamă oamenii să fie părtaşi ai iniţiativelor tinerilor. Cactuşii, grijuliu plantaţi de tineri, veneau şi ei cu mesaje speciale, unele nostime, altele mai haioase: „Mă priveşti, zîmbeşti şi-ţi aminteşti că ai donat pentru iniţiativele tinerilor!” sau Fă o donaţie şi  protejează-te de radiaţie!”.

Creativitatea celor tineri nu are limită! Şi curajul, la fel. Văzîndu-l pe Marian Lupu care participase în dimineaţa zilei la Conferinţa Pedagogilor raionului Edineţ, fetele din Fondul pentru Tineri Edineţ la-u luat cu asalt, prinse de camerele de luat vederi ale Prime-ului. Fiind interesat de acţiunea de strîngere de fonduri, Marian Lupu a donat FPTE o sumă de bani şi a promis că va urmări cu atenţie activităţile AO „Demos”. Fiind siguri de rezultate bune, tinerii l-au invitat pe liderul politic să participe împreună cu ei în selectarea proiectelor aplicate la concurs de către semenii lor din raion.

Întorşi la oficiul asociaţiei, tinerii au desigilat cutia transparentă cu banii colectaţi şi au perfectat un proces verbal.

„Astăzi nu contează atît de mult cît am colectat, ci cum ne-au perceput oamenii care pentru prima dată ne-au văzut ca echipă capabilă de realizări cu adevărat pozitive în comunitate!”, – mi-a spus Natalia Lungu, de la care s-au incasat primii bani veniţi în Fondul pentru Tineri Edineţ.

Bani vor mai fi, important e ca oamenii să fie siguri că promisiunile tinerilor vor fi realizate din plin. Asta e generaţia oamenilor noi care vor ridica Moldova.

21/08/2010 - Posted by | Ştiri

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: