Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

ONU Moldova oferă premiul II pentru cele mai valoroase iniţiative de apărare şi promovare a drepturilor omului ONG-ului „DEMOS”!

La 10 decembrie 2009 la Chişinău a avut loc cea de-a V-a ediţie a Galei de premiere in domeniul drepturilor omului 2009 organizată de Misiunea ONU in Moldova cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului. Reprezentanţi ai ONG-urilor din ţară şi jurnalişti au fost premiaţi pentru cele mai valoroase iniţiative şi acţiuni de apărare şi promovare a drepturilor omului realizate in perioada octombrie 2008 — octombrie 2009. La concursul din acest an au depus aplicaţii 29 jurnalişti şi 27 organizaţii neguvernamentale din Moldova. Printre ONG-urile desemnate la concurs am fost şi noi.

Mare ne-a fost bucuria cand am auzit nominalizarea: „Pentru acţiunile de apărare a dreptului la identitate Asociaţia obştească „Demos” din Edineţ s-a invrednicit de PREMIUL II.” Această distincţie reprezintă pentru noi o inaltă apreciere a rezultatelor muncii intregii echipe multidisciplinare, care oferă pe parcursul a 3 ani protecţie şi sprijin tinerilor in dificultate.

La concurs am prezentat acţiunea cu genericul „Cand dreptul la identitate inseamnă totul…”, care reprezintă, de fapt, unul dintre obiectivele programului „Servicii Integrate” axat pe reintegrarea socio-profesională a tinerilor defavorizaţi. In cadrul acţiunii am prezentat rezultatele echipei obţinute in documentarea primară şi ulterioară a 9 tineri din regiunea de nord a Moldovei. In urma recunoaşterii identităţii şi a documentării, aceşti tineri beneficiază in prezent de loc de muncă, venituri pentru viaţa independentă, locuinţă inchiriată, servicii medicale şi alte facilităţi elementare care le oferă oricui actul de identitate şi de care sunt privaţi cei lipsiţi de acest drept primordial al fiecărui cetăţean.

Ţin să menţionez că in perioada octombrie 2006 – octombrie 2009 au fost asistaţi cu servicii 162 tineri vulnerabili: orfani, din familii defavorizate, victime ale traficului de fiinţe umane, ex-deţinuţi etc. Din ei 78% denotă o reuşită de reintegrare socială, ceea ce reprezintă un procent foarte inalt atunci cand merge vorba despre re-orientarea vectorului viziunii şi aspiraţiilor pentru viitor a tinerilor in situaţie de extremă vulnerabilitate.

Ne bucurăm mult de faptul că bunele practici obţinute de echipa noastră sunt marcate printr-o distincţie atat de valoroasă şi suntem dispuşi pentru colaborarea cu asociaţiile care doresc să preia acest model de servicii pentru aplicarea in alte regiuni ale ţării pentru binele tinerilor in dificultate.

14/12/2009 - Posted by | Ştiri

5 comentarii »

 1. bravo, felicitari

  Apreciază

  Comentariu de BOGDAN BARBIERU | 14/12/2009 | Răspunde

 2. Felicitari calduroase din partea AO CONSULT-NORD. Bafta si LA MULTI ANI !!!!!!!!!

  Apreciază

  Comentariu de Constantin Bandiu | 14/12/2009 | Răspunde

 3. Demos, si-a meritat pe deplin distinctia. Aceasta nu reprezinta doar un pas, un frumos pas in ascensiune, ci un intreg elan imbinat cu o tenacitate si o munca titanica a acestei echipei cu Oameni de Suflet, in plinul sens al cuvintului.
  La mai mult si la mai mare!
  Cu profund respect si inalta apreciere, echipa ASRP(Gospodarenco Marina, Ludmila Buzulan si Iulian Cernavca)

  Apreciază

  Comentariu de gospodarenco marina | 14/12/2009 | Răspunde

 4. Liliana, impreuna cu echipa Dvs. culegeti doar laurii victoriei, care reprezinta, de fapt, rezultatul muncii Dvs. permanente, devotate si profesioniste.

  Sa aveti parte de mult succes in continuare si multe rezultate frumoase, asa cum sunteti invatati sa le obtineti!

  Apreciază

  Comentariu de Ludmila | 14/12/2009 | Răspunde

 5. Sincere felicitari echipei ONG „Demos” pentru rezutatele obtinute!
  Dupa multe persecutii din partea „organelor”, sper sa ajunga si la mintea celor care comanda aceste persecutii ca e timpul sa se opreasca. Incepe o noua etapa in istoria Moldovei.

  Apreciază

  Comentariu de Viorel | 15/12/2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: