Asociaţia Obştească "DEMOS"

Ajutorarea aproapelui inspiră!

Un start în viaţa independentă promiţător

img_3495Proiectul „Start into independent life”, realizat de Asociaţia obştească „Demos”, la monitorizarea din martie 2009 este apreciat de experţii internaţionali ca fiind unul promiţător pentru practici de succes.

Proiectul este o componentă a Moldova Country Program 2008-2011, realizat de Caritas Elveţia cu suportul DDC.

 În cadrul vizitei de monitorizare, Domnii Peter Staudacher (Austria), responsabil de program pe ţară şi Bernhard Heeb (Germania), expert-consultant, au avut întrevederi cu  membrii echipei, au efectuat un control al documentelor administrative şi contabile, s-au întâlnit cu reprezentanţii APL de nivelul I şi II, precum şi cu beneficiarii proiectului.

 Ca rezultat al întâlnirilor, discuţiilor cu membrii echipei şi  factorii de decizie, observărilor, vizitelor la locuinţele asistate ale beneficiarilor proiectului, cercetării documentelor, experţii au constatat următoarele:

 • Serviciile sociale sunt prestate la un grad înalt de calitate, în corespundere cu standardele internaţionale,
 • Managementul proiectului este unul eficient, fapt confirmat prin realizarea indicilor cantitativi şi calitativi ai proiectului, prin administrarea şi evidenţa contabilă în corespundere cu exigenţele finanţatorului şi legislaţia RM în vigoare,
 • Echipa proiectului este remarcabilă prin profesionalismul specialiştilor, stilul de comunicare şi relaţionare în echipă,
 • Proiectului îi este asigurată transparenţă şi o bună promovare prin comunicarea cu mediul, informarea frecventă a comunităţii, diseminarea practicii obţinute.

Bernhard Heeb: „Demos furnizează servicii sociale eficiente şi importante pentru regiune şi ţară, cu resurse mici, dar la un nivel profesional impunător”.

Peter Staudacher declară că Caritas Elveţia finanţează proiectul graţie calităţii evidente a lucrului pe care îl efectuează echipa. În acest context, Caritas aşteaptă ca şi autorităţile locale să susţine serviciile sociale realizate de asociaţia „Demos” pentru asigurarea continuităţii şi durabilităţii lor, în beneficiul tinerilor defavorizaţi din Moldova.

27/03/2009 - Posted by | Ştiri

4 comentarii »

 1. Felicitari echipei pentru rezultate frumoase!

  Unde as putea gasi mai multe info despre proiectul dvs? fiindca nu inteleg prea bine ce inseamna locuinta asistata.

  Apreciază

  Comentariu de Margareta | 27/03/2009 | Răspunde

  • Dragă Margareta, mulţumesc pentru comentariu.
   Am luat în considerare întrebarea privind locuinţele asistate şi voi plasa pe blog un articol cu conceptul acestui serviciu.

   Apreciază

   Comentariu de lilianademos | 27/03/2009

 2. Buna ziua, daca puteti sa-mi spuneti daca mai puteti include in programul Dvs. alte persoane care au finisat cl.9 in internat si nu stiu unde sa se duca la invatatura, sau acolo unde doresc nu au camin?? Multumesc

  Apreciază

  Comentariu de Tatiana | 03/04/2009 | Răspunde

 3. Tatiana, haideti marti, 07-04-09, dupa orele 14.00 sa discutam telefonic posibilitatea includeri tinerilor la care va referiti in programul „Start”.

  Apreciază

  Comentariu de Lilianademos | 03/04/2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: